Foråret er sæson for travlhed i haven. Men også sæson for en række spændende bogudgivelser med inspiration til syslerier i det grønne og gøremål indendøre. VoresVilla giver dig her en række titler, der er værd at lægge riven for.

Byg Bæredygtigt

Af Signe Wenneberg

Byg Bæredygtigt er Signe Wennebergs personlige beretning om at bygge et helt igennem bæredygtigt sommerhus af genbrug, kælderskrammel og fund fra storskrald. I bogen giver Wenneberg alle sine bedste tips til at leve mere nøjsomt og bæredygtigt med genanvendelse, kompost, træfiberisolering, trædyvler, papirdampspærre, varmekilder, forsatsvinduer, genbrug og meget mere. Lindhardt og Ringhof, pris 299,95 kr.

Byg bæredygtigt stor

Skærehaven – Dyrk blomster til buketter

Af Louise Curley

Louise Curleys bog Skærehaven er seneste skud på selvforsyningsbølgen, der har ramt Danmark de seneste år. Bogen udgives i samarbejde med Haveselskabet og er en praktisk guide til, hvordan man nemt og bæredygtigt kan skabe sin helt egen skærehave og fylde hjemmet med smukke buketter året rundt. Udkommer 27. maj 2015. Forlaget TURBINE, pris 249,95 kr.

Skaerehaven

Tag naturen med hjem

Af Pia Krøyer, Christina B. Kjeldsen

Naturen gør dig glad, både når du bevæger dig ud i den, men også, når du nyder den derhjemme. Bogen opfordrer os til at bruge naturen på en anden måde og inspirerer til at bruge, indrette med og nyde godt af alle de fund og råvarer, man finder i naturen. Gyldendal, pris 349,95 kr.

Tag Nauren med hjem

Læs også: Hurtigt grydebrød på kuglegrill

Beton til Boligen

Af Malin Nilsson, Camilla Arvidsson

Er du allerede vild med beton og har støbt fuglebade, taburetter og trædefliser til haven? Eller er du begynder og nysgerrig efter at få inspiration og tips til støbeprocessen? Denne bog giver masser af nye idéer til små og store ting af beton til boligen – fra pyntefugle og bogstøtter til projekter som bordplade og brændeboks. Forlaget Klematis, pris 249,95.

beton til boligen[1]

Byg med paller

Af Claudia Guther

Borde, bænke, reoler, senge og sofaer… man kan bygge det hele af gamle EU-paller.Og de hjemmegjorte og selvimproviserede pallemøbler er uhyre populære. Byg med paller er bogen med idéer og vejledning til alle, der vil i gang med det nye hobbyhit. Udkom 7. maj 2015. Forlaget TURBINE, pris 229,95 kr.

byg med paller

Humlen ved det hele – Mit eventyrlige liv med bier

Af Dave Goulson

Dave Goulson, Englands førende ekspert i humlebier, tager i bogen læseren med ud i naturen, naturhistorien og videnskaben og fortæller med humor og smittende videbegær om sine eventyr og opdagelser med humlebien. Bogen er en varm kærlighedserklæring til humlebien, det lille flyvende mirakel og uundværlige nyttedyr. Forlaget Don Max, pris 299 kr.

HumlenL[1]

Potteplanter

Af Malin Hidesäter

Bogen fortæller dig, hvordan du kan give dit hjem et personligt præg ved hjælp af blomster og giver vejledning i, hvordan du passer godt på dem. Forlaget TURBINE, pris 199,95 kr.

potteplanter_CVR

Webers grillbibel

Af Jamie Purviance

Webers Grillbibel indeholder flere end 160 opskrifter, som du kan lave på både kul- og gasgrill. Bogen indeholder flere end 1000 trin-for-trin billeder, der gør processerne overskuelige. Lindhardt og Ringhof, pris 299,95

Grill-Bibel-Forside.indd

Botanik for havefolk – Om kunsten at dyrke sin have

Af Geoff Holdge

Bogen er en praktisk og smukt illustreret guide, der fortæller, hvordan planterne fungerer, hvad der påvirker deres vækst, og hvordan man opnår bedre resultater i haven. Lindhardt og Ringhof, pris 299,95 kr.

Botanik for havefolk stor

Læs også: Aske fra brændeovnen kan ødelægge din have

Tekst  Tina Krarup

Foto  Diverse forlag