Dette er en sponsoreret artikel fra Bilka

El-cykler hitter blandt alle aldre

Flere og flere el-cykler indtager de danske cykelstier

Hver tiende nye købte cykel er en el-cykel, og det er der mange gode grunde til. Med en el-cykel bliver det nemt at forene den daglige transport med et ønske om frisk luft og motion, ligesom den kan erstatte bilen og dermed spare dig for tid i trafikken. Med en el-cykel kan du cykle op til 25 km/t, hvorefter motoren efter lovpligtige krav ikke assisterer. Det betyder, at du kan drøne forbi de lange morgenkøer eller overhale de overanstrengte cykelister op ad bakken.

El-cyklens motor hjælper dig på vej, når du træder i pedalerne, så det bliver hurtigere at komme fra A til B uden overanstrengelser, og samtidig har du altid medvind på cykelstierne. El-cyklen udvider derfor mange cyklisters rækkevidde betydeligt, og cykelturen bliver pludselig lettere. Mange tror ikke, at man får motion ved at cykle på en el-cykel, men ofte er det lige omvendt. Mange tidligere billister, eller folk som benytter offentlig transport, ender faktisk med, at cykle oftere end de gjorde før de fik en el-cykel, og turene bliver ofte også længere.

El-cykler

Førhen var el-cyklen primært forbeholdt den ældre aldersgruppe, men i dag benyttes el-cyklen af alle aldersgrupper. Derfor findes el-cyklen også i mange afskygninger. Det gamle velkendte danske cykelbrand SCO har spottet denne tendens, og er nu kommet med nye og smarte designløsninger samt endnu lettere el-cykler. I 2018 har SCO lanceret el-cykler i form af klassiske shoppere, citybikes, mountainbikes samt velkendte ladcykler såsom Long John og den trehjulede ladcykel. Hos disse nyheder er der sammen med resten af sortimentet fokus på komfort og gode køreegenskaber, og alle cyklerne er kendetegnede ved dansk design, som i 1905 ved SCO’s begyndelse.

SCO’s el-cykler er udstyret med et nyudviklet Silent Power Engine System (SPES), som har en 36V motor med en effekt på 250W. Motoren er yderst lydsvag og med friløb, der tilsikrer, at motoren ikke bremser, hvis man ønsker selv at træde i pedalerne.

Læs mere om el-cykler på scocykler.dk