Geocatch – legen der altid er ved hånden

Hele verden er legeplads, når man kaster sig ud i geocaching, og hele familien kan være med.

Fisk. Hintet er fisk, og vi er ikke i tvivl om, at vi er nået til det rigtige sted. Liselejes hvide ishus fra begyndelsen af det nittende århundrede, må være stedet, hvor den næste skat findes. På snorlige rækker hænger tørrede fladfisk, og Malthe og hans storebror Sebastian får nysgerrige øjne, mens mor Majbritt lader mobilen virre fra side til side. Tættere på kommer vi ikke, den skal være her et eller andet sted, og nu går jagten for alvor ind.

Geocatch. Uanset hvor vi befinder os på kloden, så har vi en skatteleg klar på mobilen. Det er legen, hvor der er plads til forskellige grader af passion, fordi det er sjovt at bruge naturen til at finde små skatte som andre har gemt, og fordi det giver mange sjove timer at lede og lade sig inspirere af, at finde de små skatte.

Læs også: Helikoptertur over Færøerne

Endelig, under et langt træstykke for fødderne af os, finder vi den. Egentlig er skatten hemmelig, for når jagten på skatten går ind i sin afgørende fase, så er det også vigtigt, at sørge for, at ingen følger med, og at ingen aflurer os den præcise beliggenhed.

Malthe kigger nysgerrigt i den lille plasticbeholder under den mallingafskallede bænk, hvor en bedaget Yo-Yo sammen med en beskeden notesbog og små legetøjssoldater udgør den eftertragtede skat. Vi skriver vores geocach navne i bogen, tager en skat og erstatter med en ny, og lægger så kassen forsigtigt tilbage på plads, så den er klar til de næste geocachere.

Prøv det, det kan være stærkt vanedannende, og en fabelagtig skatteleg, at have ved hånden, når man er på tur.

Mere info:

www.geocachingclassic.dk

www.geocaching.dk

www.geo-kort.dk

Download den gratis app til at finde geocach-skattene jorden rundt. Den kan findes på app-store under søgenavnet geocaching.

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk