Dette er en sponsoreret artikel fra Bedre Nætter og Babysam

Guide: God nattesøvn for hele familien

En god nattesøvn er uundværlig for både børn og voksne

Derfor er det relevant at vide, hvordan man sikrer en god nattesøvn for hele familien.

Hvor mange timers søvn vi mennesker har brug for afhænger af en lang række faktorer, men det er mest almindeligt at tage højde for alder og aktivitetsniveau. Du er landet på den helt rigtige side, hvis du vil vide, hvor meget søvn du har brug for, og hvordan du kan optimere din nattesøvn.

Hvor mange timers søvn har jeg brug for?

Det er ingen hemmelighed, at børn, især små børn, har brug for mere søvn end voksne, men hvor mange timers søvn er optimalt? Svaret vil afhænge af, hvem du spørger, da ikke alle læger og søvneksperter kan blive enige, når emnet er søvn.

Nedenfor kan du se, hvor meget søvn henholdsvis børn, voksne og ældre har brug for:

  • Nyfødte – 14-17 timer i døgnet
  • Babyer – 12-15 timer i døgnet
  • Tumlinger – 11-14 timer i døgnet
  • Børn i børnehavealderen – 10-13 timer i døgnet
  • Børn i skolealderen – 9-11 timer i døgnet
  • Teenagere og unge – 7-10 timer i døgnet
  • Voksne – 7-9 timer i døgnet
  • Ældre – 7-9 timer i døgnet

Der er en logisk grund til, at vi har skrevet i døgnet og ikke om natten. Det skyldes ganske enkelt, at mange mennesker sover i dagtimerne grundet natarbejde. I princippet er det ikke så afgørende, om du sover om dagen eller om natten, men det er uden tvivl en fordel at have en fast døgnrytme.

Effektive tips til en bedre nattesøvn

Du er nu blevet bekendt med, hvor mange timers søvn du har brug for, men harmonerer det mon med, hvor mange timers søvn du rent faktisk får? Såfremt du ikke sover nok, bør du læse vores tips til en bedre nattesøvn. Det er tips, som kan bruges af både børn, unge, voksne og ældre:

Køb nye senge til hele familien

Er søvnløshed et udbredt problem i familien, bør man tænke i effektive løsninger, før de søvnløse nætter kommer til at gå for hårdt ud over hverdagen.

Det er dyrt at have børn, men der skal gerne være penge til at købe nye senge, hvis det bliver nødvendigt. En moderne og ergonomisk seng kan være dyr, men du skal vide, at det er muligt at købe komfortable senge uden at gå på kompromis med komforten. Drømmer du om en ny seng til dig og din samlever, så kan du købe en god seng på www.bedrenaetter.dk, som fører et stort udvalg af elevationssenge, kontinentalsenge og mange andre sengetyper.

Sover dit barn dårligt om natten, kan det skyldes, at barnets nuværende seng er for hård, blød, lille eller ustabil. Det bør du reagere på, da dit barn naturligvis fortjener en god nattesøvn. Står en ny juniorseng øverst på din indkøbsliste, så følg linket her og undersøg mulighederne.

Udover at købe en ny seng til dit soveværelse bør du også spise sundt, dyrke masser af motion og undgå kaffe inden sengetid, hvis du drømmer om en bedre nattesøvn.