Klargøring til forspiringen kan være en dyr affære. Brug toiletrulle og gavepapirs ruller til at lave billige små planterør, til forspiring af tomater, chili og porrer.

Når plante- og blomstersæsonen starter, er der altid ting du skal ud og købe, inden du kan begynde. For skal du ende med den frodige køkkenhave og de storblomstrende bede, er det vigtigt forarbejdet bliver gjort.

Tager du ud på planteskolerne, havecentre eller de assorterede supermarkeder, vil du tit opdage, at redskaberne til de gode forspiring kræver du får dine penge ud af lommerne.

Men faktisk findes der en nem, billig og miljøvenlig løsning.

IMG_4779

Genbrug tingene fra hverdagen

Når toiletpapiret er brugt, og gaverne er pakket ind, kan du nemt bruge paprullerne til at lave dine egne hjemmelavede planterør. Det er en nem måde at genbruge de ting, du i forvejen bruger i din hverdag.

Spørg eventuelt dit lokale supermarked med egen slagter, om du må få nogle af deres ubrugte kødbakker, for at have noget du kan stille planterørene i.

Så bliver det ikke nemmere og billigere at lave forspiringspotter.

IMG_4774

Spar pengene

Rørene fungerer lige så godt, som dem du kan købe i dyre domme i butikkerne.

Samtidig opløses rørene, som tiden går. Så når planterne er klar til at blive omplantet, er rørene som regel også ved at være godt opløst af vand.

IMG_4783

Tekst  Joen Slyngborg Myrtue

Foto  Joen Slyngborg Myrtue