Den 30. april 2015 slår Bakken dørene op til endnu en sæson med folkelig forlystelse og – som noget helt nyt – til et kulturelt oplevelsesunivers baseret på tv-serien Matador. VoresVilla har spændt hjelmen og været på rundtur på byggepladsen mellem stilladser, håndværkere og byggemaskiner. I et stykke danmarkshistorie under opførelse og det, der om lidt bliver Korsbæk på Bakken.

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det var at slentre ad de toppede brosten i Korsbæks gader i tiden før, under og efter Anden Verdenskrig? Forestillet dig, hvem du mon ville møde, når du trykkede næsen mod ruden i Damernes Magasin og beundrede det nyeste skrig fra catwalken i Paris? Eller overvejet stemningen på Jernbane Restauranten, når tørstige arbejdere og jævne folk som Fede, Røde og Larsen efter fyraften rykkede ind til mandfolkesnak og to kolde fra kassen hos en vandkæmmet tjener Boldt, leveringsdygtig i stegt flæsk og seneste nyt?

Læs også: Claus Holm: “Gu har du tid til at lave mad”

Nu behøver du ikke længere forestille dig, hvordan det var på den tid. Den 30. april 2015, en måned efter Bakkens officielle åbning, åbner Korsbæk på Bakken, hvor du kan tage familien i hånden på en rejse tilbage til livet i provinsdanmark, akkurat som skildret i tv-serien Matador.

SG1_1782_6

Med flere forretninger og huse fra Korsbæks hovedstrøg, Algade, er man i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på et nyt restaurations- og oplevelsesmiljø, der skal tiltrække gæster fra både Danmark og udland.

Det er Torben “Træsko” Pedersen, direktør for Cirkusrevyen og ejer af flere forretninger på Bakken, der i øjeblikket sætter handling bag drømmen om at genskabe Korsbæk på Dyrehavsbakken nord for København. Hundrede millioner kroner koster projektet, der har været flere år undervejs, og som ifølge Torben “Træsko” vil betyde ikke alene et kæmpe kvalitetsløft, men også en fremtidssikring af det mere end firehundrede år gamle Bakken.

Tallerkener til en lille million

Korsbæk på Bakken bliver en tro kopi af det Korsbæk, vi kender fra tv-serien Matador. Det betyder eksempelvis, at der er investeret mere end 800.000 kroner i originalt service og stel til bespisningen af de mange besøgende, man forventer vil lægge vejen forbi. Stellet varierer fra restaurant til restaurant, hvor de, der vælger det dyre te- eller middagselskab i stuerne hos Varnæs, får maden serveret af Royal Copenhagens ‘Blå Vifte’, der ikke tåler maskinvask. “Derfor søger vi en ædruelig opvasker, “ lyder det muntert fra Torben “Træsko”, mens han viser rundt.

I det hele taget bestræber Torben og hans team af scenografer og andre hjælpere sig på, at oplevelsen bliver så autentisk, som overhovedet muligt. Blandt andet er det lykkedes at købe Larsens originale grisehandlerbil, Skjerns bil og Varnæs’ bryllupsbil, der alle bliver en del af oplevelsen.

SG1_1806_3

Det er også originale døre og genbrugsvinduer, der har fundet nyt liv i det kommende Korsbæk. Det samme gælder restauranterne Skjerns Magasin, Lauras Køkken og Katrines Gaard, hvor indretningen i stor udstrækning består af originale møbler, som de så ud i 30’ernes og 40’ernes Danmark. I den finere restaurant Postgaarden har man dog valgt at producere nye stole efter originale modeller til de godt 300 gæster, som restauranten kan huse.

Læs også: Historien om kartofler

Til mindste detalje

Intet er overladt til tilfældighederne, og der er tænkt over enhver detalje. For eksempel ligger det topmoderne centralkøkken med alt i køkkenmaskiner, cola-automater, it- og ventilationssystemer i kælderetagen under Postgaarden. Så forstyrrer det ikke oplevelsen, når de besøgende dykker ned i Korsbæks tidslomme. Selv den tilberedte mad kører via elevator op i stueplan, hvor den skiftes til fade og porcelæn fra Korsbæks tid.

Hele oplevelsen minder om en form for madteater, hvor tjenere og skuespillere giver den i rollen som grisehandler Larsen, Fede, fru Varnæs og tjener Boldt. Også fru Fernando Møhge og hunden Kvik bliver en del af oplevelsen og vil i perioder side med til bords.

SG1_1699_5

Skal frokosten være på egen hånd, kan du spendere skillingerne på vin og delikatesser fra Helge Hansens kolonial eller på en smurt picnickurv hos Slagter Gaarden. Cyklen finder du hos Nielsen Cykler. Og når du kommer tilbage fra en tur på Dyrehavsbakken, kan du slukke tørsten hos Boldt i Jernbane Restauranten eller blandt benklæder, busteholdere og metervarer i Skjerns Magasin.

Som en del af underholdningen kan man få en lektion i frøken Violets danseskole eller blot danse med på egen hånd, når forskellige orkestre spiller op. I højsæsonen vil der være daglige rundvisninger, og 40.000 har allerede bestilt plads til rundvisninger og på spisestederne.

Læs mere om Korsbæk på Bakken på www.korsbaek-bakken.dk og i interviewet med Lise Nørgaard her på siden.

Læs også: James Price fyrer op

Tekst  Tina Krarup

Foto  Signe Goldmann