Kast lys over den mørke tid med et hyggeligt, nemt og billigt gør-det-selv projekt for børn i alle aldre. Flotte hjemmelavede lanterner.

Malthe dypper roligt penslen i bøtten med den hvide klistermasse og maler med sikre fingre det store glas, han holder i den anden hånd. Glasset var engang ’bolig’ for syltede rødbeder, nu er det renvasket og på vej til en fremtid som lanterne, der i de kommende måneder skal sprede varme og hygge inde og ude.

Lanternebyg

Læs også: Højbed eller sandkasse

Såvel koncentrationen som kreativiteten er stor, da han sirligt klistrer strimler af iturevet avispapir på ydersiden af glasset hele vejen rundt og derefter pynter med billeder af fluesvampe, agern og rønnebær, som vi i anledning af efteråret har fundet, printet og klippet ud.

Da glasset er færdigdekoreret, giver han det hele en ekstra, afsluttende gang decoupage lim-lak og vikler en lædersnøre rundt om glassets hals for et sidste touch.

Lanterner

Det er både nemt, billigt og sjovt at gøre Malthe kunsten efter og selv lave en eller flere af de personligt dekorerede glaslanterner, der står smukt på bordet, i vindueskarmen, på trappestenen eller balkonen… lige der, hvor I har brug for varme og hygge.

De hjemmelavede lanterner er også en populær gaveidé.

Læs også: Snit en hurtig knage

Lanterner til alle lejligheder

Mulighederne er uendelige. Fint mønstrede papirer i pastelfarver og billeder af sommerfugle passer godt til det romantiske pigeværelse eller til næste sæson i sommerhuset.

Orange silkepapir og billeder af græskarmonstre er oplagte til Halloween.

Hvidt glanspapir og glansbilleder af hjerter og engle er et hit til den søde juletid – og glansbillederne er i øvrigt en sjov ting at gå på jagt efter sammen på diverse loppemarkeder.

God fornøjelse med at kaste jeres helt eget lys i mørket. Og husk – tænd kun lys i selskab med en voksen, og hold altid opsyn med levende lys ude og inde.

Det skal du bruge:

• Rengjorte genbrugsglas fra eksempelvis madvarer, gerne i forskellige størrelser.

• Decoupage lim/lak – fås i hobbyforretninger.

• Pensel.

• Forskelligt glanspapir, servietter, avispapir og andet papir, som lyset kan trænge igennem.

• Glansbilleder, fotos, glimmerlim eller anden pynt.

• Snor eller bånd af bomuld, stof eller læder til at vikle rundt øverst om glasset.

• Eventuelt ståltråd til at lave en hank, så glasset kan hænge.

• Fyrfadslys til at sætte ned i glassene.

Læs også: Skumfiduser på havebål

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Majbritt Andersen

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.