Lidt inspiration til forårets eller sommerens vandretur

Seje børneben tager for sig i Thy. Oksende med seje ben bestiger Malthe og hans søster en af det øde Danmarks spændende klithøje.

Sandet forsvinder under fødderne, de knivskarpe græstotter skærer i fingrene, der desperate søger efter et fast holdepunkt. Klokkelyngen vejrer i vinden, mens kæberne spændes af anstrengelse. Han vil først, koste hvad det vil, og han skal nok nå det.

At vandre er dejligt, og det er ikke en konkurrence, men så alligevel. Når Malthe er på trekking med familien, så er han meget bevidst om, at de store bakker skal han helst op af først, for at det er sjovest, også selvom det koster sved og nogle gange tårer af anstrengelse, men han gør det.

I sommer havde vi en fabelagtig vandretur i det helt specielle og fantastiske klitlandskab omkring Lodbjerg Fyr i Thy, og særligt det 38 meter høje udsigtspunkt Penbjerg, var lidt af en udfordring at komme i top på. Fødderne glider i sandet og selv for ben i ok form, er der syrer til lårene.

Vandring på Thy

Til gengæld står belønningen mål med kampe for at komme op. Her er smukt og et skønt blik til Vesterhavet, og når man så kommer – omend det skulle tælles i få minutter – før sin storesøster, og hendes kæreste, så er succesen i hus.

Har man mod på mere, så er der gode muligheder for en tur til Lodbjerg Fyr. Fyret er fra 1883 og opført i granitblokke. Der er adgang til fyret, og også der gode muligheder for en supplerende vandre- eller konkurrence-tur mod en beskeden betaling.

Fyret har åbent hver dag mellem klokken 9 og 21.

Søg mere inspiration på Borneferie.dk

Af Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.