En tur i shelter kan være en god måde, at få en hurtig – gratis – ferie på, også selvom det måske er midt på ugen.

Malthe sidder og snitter sin gren klar til snobrød, ved siden af ham ligger flitsbuen, selvfølgelig den med pile med plasticspidser, Majbritt pusler om bålet, mens jeg har tid til at læse et par sider i en bog.

Fuglene kvidrer, ænderne snadrer og over os er en svaneflok på vej “hjem.” Det er sen eftermiddag, klokken omkring 17, og for et time siden puttede vi liggeunderlag, nattøj, snobrødsdej og aftensmad, sammen med tandbørsterne i bilen, og er draget til et af vores yndlings shelterpladser ved Skuldelev i Nordsjælland.

Læs også: FN i børnehøjde

Den officielle ferie er forbi, og hverdagen snerrer sin alvor mod os. Men derfor kan man jo godt give plads til en helt lille ferie midt i ugen, og hvorfor ikke den gratis i naturen?

Aftenen står på bålmad, pinde-snitteri, prøveskydning af flitsbue, finde kvas til bålet, bade i fjorden og sove i det fri. Simpelt, men dejligt og sheltermulighederne findes i hele landet.

Shelter snobrød

Mens tænderne børstes suser det for ørerne, og vi tæller: 1-2-3-4. Flagermusene flyver tæt ved skumringstid og det er ret sjovt, at forsøge at lade blikket fange deres flaksende ruter, mens vi skyller tandbørsterne med vand fra vores medbragte vandflaske.

Malthe er ret vild med, at der er flere end 100 forskellige tissesteder i omegnen, selvom toilettet er i den nærliggende Skuldelev Havn, og på vejen er der gode plukkemuligheder af mirabellaer, nødder og brombær.

Mirabella

Eneste problem ved nattetide, er, at der engang imellem kommer “gæster,” enten i form af voldsomt puslende smådyr eller bilister, der synes de har et ærinde i området. Men de korte natteafbrydelser kan ikke fjerne glæden ved at vågne op, nyde en solopgang og så starte dagen med en dukkert i fjorden.

Man kan google og booke shelters på nettet, men det sjoveste er, efter vores opfattelse, at lade spontaniteten bestemme, og så risikerer man selvfølgelig, at den foretrukne shelterplads er optaget, men der er gudskelov ikke langt til den næste, og uden for sommerferien er de sjældent optaget.

Læs også: I teatret i Hamburg

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig