Her bringer vi et udpluk af nyheder og aktiviteter i denne måned, som danske husejere kan have glæde af

Første kvartal af 2017 har budt på lutter positive nyheder for landets husejere:

Husprisernes himmelflugt har betydet, at den gennemsnitlige friværdi for en husejer nu ligger på 672.000 kroner – det højeste niveau i 8 år, siger Nykredit.

Fremgangen kan som noget nyt spores i hele landet og ikke kun i byerne, og landets realkreditinstitutter, regeringen og Nationalbanken er enige om, at huspriserne vil fortsætte med at stige i 2017 og 2018 – med en vækst på helt op til fire procent.

Læs også: På besøg i verdens mest berømte boghandel

 

Stort dansk haveshow på vej

De verdensberømte engelske blomster- og haveudstillinger har givet inspiration til Det Kgl. Danske Haveselskab, der 21.-25. juni for første gang lancerer haveudstillingen Cph Garden. Der forventes 250 udstillere og 20.000 besøgende til de fem dages havefest i Valbyparken, og du kan allerede nu købe billetter på billetto.dk/cphgarden

Cph Garden

Rekordsalg af økologiske fødevarer

Vi var i forvejen en af verdens mest øko-købende nationer, men vi kan åbenbart ikke få nok, for ifølge Økologisk Fødevareforening steg salget af økovarer i dagligvarehandlen sidste år med 18 procent. Dansk Handelsblad skriver, at det især er salget af frugt og grønt, der står for den store vækst, men at det er overbevisningen hos dagligvarekæden Coop, at danskerne også ville købe mere økologisk kød, hvis der blev produceret mere af det.

VIDSTE DU…

… at du som husejer ifølge BBR-loven har pligt til at sikre en synlig skiltning af dit husnummer? Er skiltet ikke synligt fra det adgangsgivende vejareal, risikerer du en bøde på 5.000 kr.

Læs også: Hvor var det lige, jeg lagde hammeren?

Ny haveklub fra Claus Dalby

TV-haveguru og VoresVillas højt skattede haveskribent Claus Dalby har stiftet en ny haveklub, hvor du kan få indblik i hans blomstrende univers i form af ugentlige inspirationsvideoer, foredrag, nyhedsbreve, rabatter på bøger og haveprodukter samt meget andet. Som Guldmedlem bliver du oven i købet inviteret til at besøge Claus Dalbys berømte have i Risskov ved Aarhus en gang om året. Medlemskabet er gratis den første måned – læs mere på www.clausdalbyshaveklub.dk

Claus Dalby

Nye hus- & havebøger

Naturlig gødning i haven

Naturlig gødning i haven. Tina Råman, Lindhardt og Ringhof. 256 sider, 300 kr.

Mad med naturens vilde planter

Mad med naturens vilde planter. Jim Hensley, Anne Mæhlum og Jette Dreyer Hensley, Politikens Forlag. 304 sider, 300 kr.

Havehåndbogen

Havehåndbogen. Jens Thejsen,Mia Stochholm, Gyldendal. 356 sider, 300 kr.

Krukker og højbede

Krukker og højbede. Karina Demuth, Politikens forlag. 152 sider, 250 kr.

God læselyst!

Læs også: På besøg i verdens mest berømte boghandel