Nyt legetøjsmærke kombinerer leg og klassisk design

Fablewood er et nyt, dansk legetøjsmærke, der bringer bæredygtighed med ind i børneværelset og er inspireret af stolte, danske designtraditioner. 

Plastikdyr, plastikbiler og ødelagte samlespil, der bare venter på at blive smidt ud er et almindeligt syn på børneværelset. Hos en typisk børnefamilie bugner værelset nemlig med kasser af legetøj, der ikke bliver længere brugt, men nu kan du glæde både dig selv og de mindste i hjemmet, når der skal leges, samles og skabes.

Den nye danske designvirksomhed, Fablewood, har nemlig lanceret et helt nyt træ-legetøj, som kombinerer leg, bæredygtighed og interiørdesign. 

Legetøjet består af tre sjove og simple trædyr. Skjulte magneter gør det muligt at adskille og samle dyrene som et tre-dimensionelt puslespil, og samler du de små figurer rigtigt, får du en gorilla, en krokodille og en papegøje. Men det er ikke meningen med Fablewood, at du skal samle dyrene “rigtigt”. Der ligger nemlig uanede muligheder i de små trædele, og magien opstår, når du kombinerer de forskellige dele og sammensætter fantasifulde fabeldyr med vinger og andre finurlige kreationer.

Læs også: Smukke nye knager med proptrækker-look

Det hele startede med leg

Bag Fablewood står de to fyre Kristian Sidelmann og Rasmus Fiil Svarrer. De er ingeniører og produktudviklere, men først og fremmest fædre. Derfor startede hele designvirksomhedens historie med leg. Kristian Sidelmann  legede med Lego med sin datter, som var 1 år gammel. Hendes motorik var begrænset, og hun kunne ikke rigtigt bygge noget. Det fik Kristian Sidelmann til at drømme om, at skabe noget, der var nemmere at samle. To et halvt år og adskillige timer leg senere står det nye legetøj endelig klar.

– Man behøver ikke at være gammel nok til at lave fabeldyr for at lege med Fablewood. Det, at få lov til at lege med magneter og alt det magiske ved at prøve sig frem og udvikle sin motorik, er fængende for de allermindste børn. Men det er også sjovt for børn helt op til 10-års alderen, der udfordrer hinanden i at lave de vildeste dyr. Der er nemlig tusindvis af muligheder med de tre dyr, og hver enkelt del er interessant i sig selv. Uanset hvordan man blander det, ser det sjovt ud, fortæller han.

På hylden med de store designklassikere

Det er blandt andet magien ved at skabe sine egne figurer og lade fantasien få frit spil, som det kendes fra Lego, der inspirerede designet til Fablewood. Men de to fædre er også påvirket af andre stolte, danske designtraditioner. De har nemlig store ambitioner med træ-legetøjet, og derfor er Fablewood også skabt med inspiration fra det klassiske design som er kendt fra Kay Bojesen. 

– Legetøjet skal også være fint at have, når det ikke bliver leget med. Det skal se godt ud på hylden, så det ikke bliver kasseret eller smidt væk, når børnene er færdige med at lege med det. Det er forhåbentlig noget, der kan stå i hjemmet i generationer, siger Kristian Sidelmann.

Læs også: Skoven er et mylder af sjov

Bæredygtigt og ansvarsfuldt

Blandt andet derfor er Fablewoods lavet i gode, naturlige materialer. Træet som er af nordamerikansk valnød og ask har en robust holdbarhed, og magneterne, der er forseglet inde i træet, er stærke neodymium magneter med livslang styrke. Men håbet om, at trædyrene kommer til at stå på hylden med de store designklassikere bunder ikke kun i et forfængeligt ønske hos de to designere. De er nemlig meget bevidste om, hvilke værdier de vil give videre til deres børn, og derfor skal legetøjet være bæredygtigt.

Designvirksomheden tager initiativer for at reducere deres miljømæssige fodaftryk. Træ er en fantastisk, bæredygtig ressource, men fremstilling kræver energi og belaster dermed miljøet. Derfor er Fablewood indgået i partnerskab med ‘Eden Reforestation Projects’, som hyrer lokal arbejdskraft til at genplante skov i udsatte områder, og for hvert dyr der bliver solgt, bliver der plantet fem træer. 

De tre trædyr fra Fablewoods kan købes hos udvalgte forhandlere til 599 kroner per dyr.

 

 

Tekst  Nanna Danborg-Aamand

Foto  Fablewood