Pokemon Go: Sådan er reglerne for boligområder

Når du jagter pokemons i spillet Pokemon Go, skal du overholde loven. Læs her, hvad du må og ikke må ift. boligområder og boligejere.

Pokemon er vendt tilbage fra de døde. Efter storhedstiden i 1990’erne med tv-serie, Pokemon-kort og konsol-spil, er alle unge mennesker igen begyndt at tale om asiatiske spilfigurer som Pikachu, Charmander og Ratata.

Læs også: Danskerne flytter mere end før

Men imodsætning til 1990’ernes stationære Pokemon-spil, handler nutidens Pokemon Go om at fange Pokemons i den virkelige verden, og kræver derfor, at spilleren bevæger sig – oftest i flere kilometer – for at fange den helt rigtige Pokemon.

LÆS OGSÅ: Sådan tackler du indkigsgener fra naboen

Privat grund er no-go for Pokemon Go

Spiller du Pokemon Go skal du følge samfundets gældende regler, og udvise generel respekt for andres færden og privatliv.

Går du fx i et boligområde, må du ikke gå ind på eller gennem andres private grund. Du må heller ikke tage billeder af andre personer eller deres private forhold uden tilladelse. I værste fald risikerer du en bøde eller en fængselsstraf.

Pokemon Go bruger telefonens kamera til at fange pokemons. Du må godt tage billeder af privat grund, hvis denne er offentlig tilgængelig, men altså ikke, hvis det er et privat forhold.

LÆS OGSÅ: Offentlig vej eller privat fællesvej?

Politiet forklarer reglerne for Pokemon Go

Ifølge Nordsjællands Politi’s Facebook-side har de modtaget flere henvendelser på folk, der overtræder reglerne, når de spiller Pokemon Go. Du kan læse mere om, hvad politiet anbefaler i opslaget herunder.

pokemon go

Hvad er Pokemon Go?

Pokemon Go er et spil, der spilles på telefonen. Det går ud på at indsamle pokemons og dyste mod andre i såkaldte træningscentre. Det adskiller sig fra andre spil, da man kun kan fange pokemons i den virkelige verden, da de aktiveres gennem telefonens placering. Derfor er det nødvendigt at gå rundt og samtidig holde øje med sin telefon for at finde pokemons. Spilleren vil møde forskellige pokemons afhængigt af om han fx er i et boligkvarter, på en strand eller tæt på en banegård. 

Spillet er både blevet rost og kritiseret. På den ene side, får man en masse unge mennesker til at bevæge sig og socialisere mere, og på den anden side, er der set eksempler på, at spillerne har overtrådt regler for at komme i nærheden af de eftertragtede pokemons.

Læs også: Så meget ved naboen om din økonomi og bolig

Reglerne for Pokemon Go ift. boligen

Når du spiller Pokemon Go, skal du overholde samfundets gældende regler. Ift. boligejerne er reglerne:

  • Spillerne må ikke gå gennem eller ind på privat grund (fx en indkørsel, have eller lignende)
  • Spillerne må ikke bevæge sig på byggegrunde eller byggepladser
  • Der må ikke bruges andres wi-fi-forbindelser (uanset om der er kode på eller ej)
  • Der må ikke tages billeder af andre mennesker eller privat grund, som ikke er til offentlig skue

Derudover skal du vise hensyn til andres færden og privatliv.

Kilde: Advokat Mikael Kenno Fogde, Realdania & fagekspert Tine Nielsen, Bolius

Læs også: Sådan passer du dit trægulv