Det er lige nu man skal have et tomt SD-kort i kameraet, og få en af de smukkeste naturoplevelser i byen. Sakura Festival på Langelinie

For 13 år siden kom en japansk bager på en god ide. Han ville forære Langelinie, på Østerbro, 200 kirsebærtræer i anledning af det kommende H. C. Andersen år, i 2005.

Bageren, der hedder Mr. Seiichi Takaki, var H.C. Andersen ambassadør, og er dansk konsul i den japanske by Hiroshima, og selvom kirsebærtræerne slet ikke er japanske, men derimod hollandske, og selvom de er prydtræer, og ikke giver bær, så har den generøse gave lige siden spredt stor begejstring.

Læs også: Efteråret er den bedste plantetid for frugttræer og buske

 

Særligt på denne tid af april måned, hvor træerne kaster kaskader af lyserøde farver over Langelinie, og i weekenden den 29. og 30.april fejres den årlige Sakura Festival, der betyder festival for kirsebærtræer på japansk, som den japanske ambassade står bag.

I Japan er de lyserøde skønheder en del af familiekulturen, og det at tage af sted sammen for at kigge på blomsterne, kaldes hanami, og er værd at følge, for det er lige nu, at vi skal ud og opleve de fantastiske blomstrende træer.

Læs også: Klatreturen på stranden

Flere kirsebærtræer rundt omkring i landet

Tag et tæppe under armen, smør en madkurv på cyklen, og find så et sted, hvor de blomstrende træer er smukkest. Der er noget eventyragtigt over bare at ligge under træerne og fantasere sammen.

Og kan man ikke få nok af kirsebærtræer, så er der mulighed for at opleve flere blomstrende kirsebærtræer flere steder i København og i Århus:

På Sønder Boulevard, på Vesterbro, på Bispebjerg Kirkegård, i Kongens Have, i den offentligt tilgængelige minihave Hostrup Have på Frederiksberg, og i Århus skal man en tur i Mindeparken for at finde det jyske svar på farvekaskaden på Bispebjerg.

Kirsebærtræerne blomstrer langt ind i maj, så det er også muligt at gå en tur i villakvartererne, og nyde haverne træer, og finder I et rigtig smukt træ, så spørg om lov til at komme ind i haven og nyde træet.

Læs også: Kirsebær skal da laves til lækker kirsebærlikør

Kirsebærtræerne på Langelinie

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk