Sjov aktivitet for børn på de lange bilture

Der skal små tricks til, for at få de lange bilture til at blive en dejlig del af ferien. Prøv “kamera i børnehånd.”

“Er vi der ikke snart?” “Jeg keder mig!”

Replikkerne kunne helt sikkert skrives på alverdens sprog, for bilture – korte som lange – kan være noget af en udfordring for mange børn. Igennem årene har vi afprøvet et hav af ideer, for at få børnelivet på bagsædet til at fungere bedre.

Gaver hver time

Små gaver hver time, hvilket er en fed ide, men også udfordrende, når der er tre børn og turen går til det nordlige Sverige eller Sydeuropa. Der skal virkelig mange gaver til!

Læs også: Skolegården med på ferie

Historiefortællinger

Historiefortællinger eller bogstavleg, hvor vi begynder med et bogstav, og først slutter, når der ikke er flere ord at finde på med det bogstav. Men efter, at de to ældste børn er blevet så dygtige stavere, at hvert bogstav kan tage flere timer, er den leg også med beggrænset succes efterhånden.

Kamera i børnehånd

Til gengæld har vi stor succes med ”kamera i børnehånd,” hvor særligt Malthe får et af familiens kameraer om på bagsædet, og så er det op til ham, hvad der skal fotograferes. Og det giver faktisk mange spændende motiver.

Til de lange bilture kan et kamera være sjovt

Gibraltar klippen for eksempel, er nok et af de motiver i Europa, der er flest billeder af, men kun meget få hvor bjerget er indrammet af en bagrude, og hvor Mors fabelagtige bjerg- og bykørsel i Ronda i Sydspanien, bliver foreviget på bedste vis.

Det fede er, at man på de fleste kameraer kan se billederne med det samme, og så er det ellers bare med at rose og finde gode historier til billeder. Også noget der er ganske effektivt, når man sidder på en restaurant og venter på maden. Lad børnene gå på fotosafari, det er meget sjovere end at vente.

Søg mere inspiration på Borneferie.dk

Læs også: Find et gevir i skovbunden

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, borneferie.dk