Skiltet på “verdens top” i Grønland

Der er så mange fantastiske ting at opleve i Grønland. Naturen får kæber til at falde og øjne til at nyde, men også i småtingsafdelingen er Grønland speciel, og i lufthavnen er der et skilt, som alle skal have et billede af.

Souvenirstempler i passet er “no go.” Det skriver paspolitiet på deres glasrude i Kangerlussuaq lufthavn i Grønland. Det er nok fordi de har fået spørgsmålet mange gange, og den ellers så berømmede rensdyrpølse er også taget af sortimentet i den lidet interessante “tax free” shop, men uden for lufthavnsbygningen er der til gengæld noget af en kameramagnet.

Læs også: Sjov og børnevenlig surfingskole i Ægypten

Nordpolen tre timer og 15 minutter, København fire timer og 15 minutter, Los Angeles seks timer og 45 minutter, New York fire timer, Moskva fem timer og 20 minutter og Tokyo 10 timer og fem minutter.

Vejviserskiltet, der viser de rejsende både retning og flyvetider til en række destinationer blev sat op i november 1954, da SAS åbnede sin nye polarrute mellem København og Los Angeles hen over Grønland og Canada, angiveligt var det verdens første flyrute over arktiske egne, og skiltet stod i den første tid foran det daværende “Det danske Hotel.”

Læs også: Kysser delfiner med en bismag af fisk

Da det gamle hotel blev nedlagt fik skiltet sin nuværende placering på lufthavnens terrasse ud mod landingsbanen. Skiltets nye plads blev indviet den 20.februar 1960, og det ejes og vedligeholdes af Grønlands Lufthavne, og blev senest renoveret i 2014.

Af Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.