En skovtur kan sagtens krydres med en masse sjov, hvis bare du husker lidt kunstigt hår og en stor portion fantasi – og husk nu at få lavet en hule, når I er afsted.

Lav, mos, et par kridt og noget kunstigt hår, det kan være tang. Hvad mere skal du bruge, når du skal en tur i skoven?

Ikke mere, for omkring os er træerne krøblede, visne, spirende, skæve, lige og helt fantastisk vidunderlige at være fantasifuld i og med.

Læs også: Bål til hygge og historier

Tag mentale billeder

På gåturen til skoven har vi været flittige, for aftalen er, at vi skal tage så mange fotos med øjnene af dem vi møder. Det gør os i stand til at genfinde og skabe dem i skovens træer, og så er der så meget andet at lave på en skovtur.

Opdag det fantastiske plante- og dyreliv

I skovbrynet kan du lege tagfat, gemme dig i de tentakelformede lyngplanter og forestille dig små dyr og bittesmå fantasivæsener, der bor i landsbyer af spiselige svampe.

I den store hede kan du finde bakkegøgeliljer, gøgeurt, fugle som hedelærke, natravn, markpiber og ikke at glemme de 34 rødlistede sommerfuglearter. Det er en ren zoologisk have, hvis bare du ser og lytter efter.

Listende forsøger vi at være musestille, men grenene kvaser højlydt under vores fødder, og gør den tavse skovtur helt umulig. Malthe har kniven i bæltet og missionen intakt.

Læs også: Brug sommeren på at lege med brænde

Byg egne huler

Vi skal bygge en hule, og det skal være nu og her. Ikke noget med store planer, ikke noget med at finde et hult træ eller blot gemme os under en nedfalden stamme.

Den store grenjagt går i gang. Små tynde, og store til enorme grene af løv- og nåletræer fiskes frem af skovbunden, og placeres, så de støtter sig op af hinanden ad det store træ.

Efter kort tid og tre menneskers grenindsamling, begynder det at tage form. Det ligner en hule, men de første dryp begynder også at tage form, og det skal gå super tjept med at finde nedfalds kviste og store blade til at tætne med.

Meld din afsked

Når tiden nærmer sig gå-hjem-tid, er det vigtigt at ”stemple” ud af skoven, og det er vigtigt at have sin egen måde at gøre det på. Vores er nem:

  • Sæt dig ned – fx op ad et træ – og sid helt stille.
  • Luk øjnene lidt og prøv at falde ind i naturen.
  • Lyt til verden. Hvad kan du høre?
  • Snus ind. Hvad kan du lugte?
  • Føl efter. Hvad kan du mærke?
  • Slip det hele – og sid bare stille.

Læs også: Kysser delfiner med en bismag af fisk

Tekst  Martin Hoffmann Kønig

Foto  Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.