At skyde med bue og pil på stranden

Bue og pil på stranden om vinteren

Vinteren er et genialt tidspunkt at skyde med bue og pil, og stranden er et oplagt sted, for her er ingen mennesker.

Sviiiirp, pilen eksploderer i fart da den forlader den hårdtspændte buestreng. Den sorte pilekrop er nem at følge i luften, og da den lander i det grålyse sand er det bare at lade den sidde, så næste pil kan konkurrere uden at vi behøver diskutere hvem der har skudt længst.

Læs også: Solopgang en tidlig morgen på Bali

 

Når nu ens yngste søn er til natur og bue og pil, så er det nogle gange en opgave at finde et egnet sted og tidspunkt at træne pileskydning, men efteråret eller den milde vinter er geniale tidspunkter at tage en tur på en af de bedste øvebaner, stranden. Det gode er, at der næsten ikke er andre mennesker, og der er gode muligheder for at få lov til at skyde pile så langt øjet og buen rækker.

Og i sandet er det dejligt nemt at tegne fede skydeskiver, løver eller hjorte som kan rammes i flugt, her er der masser af muligheder for at lade fantasien lege med.

Hjemmefra er det muligt, at udtænke spændende historier om alle de banditter vi skal nedkæmpe med vores bue og pil, og så kan vi opsætte træer, buske og stensætninger som illuderer de fæle karle og dyr vi skal nedkæmpe.

Et par regler for at skyde med bue og pil

Marker en streg i sandet med sten eller grene. Den streg skal alle deltagende holde sig bag ved. Sæt en skydeskive op ad et træ, en stor sten eller lignende. Bag skydeskiven må ingen færdes.

Den, der skyder med sin bue, står lige bag ved stregen. Alle andre holder sig bag ham/hende. Når de tre pile er affyret, går bueskytten straks hen og henter dem. Resten af deltagerne venter til bueskytten er på plads bag stregen. Så kan den næste bueskytte stille op.

Læs også: En fascinerende naturoplevelse ved Niagara Falls

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk