Snemand Olaf blev til på få timer

Det sner, det stopper og så sner det lidt igen. Vejret er moderat vinterligt, og når sneen er der, så er det om at gribe chancen for at bygge en snemand – og gemme lidt til sommer.

Yes det sner. Ikke just fars melding, når bilen skal afises og vejen til arbejde tælles i noget længere tid end normalt, men hvorfor egentlig ikke?

Sne er jo dejligt, og når det kommer, så er det om at gribe det indre barn ved hånden, og gå i gang med snemanden. Det pirrer fantasien på sådan en kildrende sjov måde.

Når vi skal bygge snemænd, så kræver det våd sne. Ja, jeg ved det godt, hvad skulle sne ellers være. Men modsætningen er tør sne, og det duer bare ikke til at bygge snemænd. Derfor skal sneen først prøves, mærkes og føles. Og snebolden, alle snemænds grund-DNA, er den bedste måde.

Læs også: Vinterferie banker på døren

Hvis snebolden samler sig, så er det snemandsvejr, hvis ikke, så vent. Olaf, vores kommende snemand, er en klassisk tre differentieret snemand, der er startet med en snebold som er velrullet på jorden, hvor den har ”ædt” sig tyk og stor gennem snebunkerne. Tre store kugler bliver det til, den ene mindre end den anden.

Dreng og snemand uden øjne

Derefter skal de oven på hinanden, og så er det tid til at lade fantasien tage på rejse. Vi kan bruge lidt af det hele, når vi skal lege Olaf frem af sneen. Skovle, spande, tøjkurve, skeer, gummispatler eller knive. Det kan alt sammen bruges til at få vores snemand fin og ren.

Læs også: Villa, rækkehus og hybridbekymringer

Bingo, så står han der og ser så vinterfin ud. Når nu vi har Olaf hos os, så kan han jo lige så godt gøre sig lidt nyttig, så i hans hånd eller på toppen af hans spand-hat lægger vi fuglefoder, så havens fugle også kan få glæde af familiens snemand.

En anden sjov ting at huske på, når det sner, er sommerens vandkampe. Fyld et par fryseposer med fin ren sne, og gem det i fryseren. Når det bliver varmt og sommer, så er det rigtig sjovt at tage frem, og selvom det er frosset til is, og IKKE må bruges som kasteskyts, så er det en ganske sjov hjemmedyrket is, at få frem til at køle krop og gane.

Af Martin Hoffmann Kønig

Læs også: QUIZ: Har du styr på dine pligter ved sne og frost?

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.