Spejder på tur – knækkede knogler og blodige indvolde

En effektiv måde at komme helt tæt på naturen er ved at deltage i spejdernes jagtdage. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når mødet med de vilde dyr kommer helt tæt på.

Knasende og knækkende lyde akkompagnerer de øvede jægerfingre, mens manden med jagtriflen på ryggen forlægger det nyskudte rådyr. Klovbærende vildt skal opbrækkes, hvilket betyder, at alle indvoldene tages ud – helt bogstaveligt. Med hænderne på en blodig søgen i bugen på det kønne dyr, mens en børneflok sidder og ser på.

Brutalt kan det se ud, når skindet trækkes og flås af dyret, mens det hænger mellem to grene, men når det samtidig følges af en god snak om, hvordan man skal behandle dyr – også de døde – med respekt, og hvorfor det er vigtigt at gøre dyret klar til velsmagende mad, så giver det hele ligesom mening for Malthe, når han er til jagtdag hos spejderne.

Læs også: Børn nyder også at få massage

Fjer og dun står i en sky omkring børnene, der plukker ivrigt i de døde dyr. Ved bordene omkring den opbrækkede buk ligger fasaner, duer og på et inddækket område er der også mulighed for at følge med i en gravhunds intense søgen efter ræver i huler.

At være spejder er en eminent mulighed for at lære naturen at kende – også på en måde som kun er få børn forundt, og her indgår behandlingen af døde dyrs vej til bålet som en vigtig del.

Så når jægerne fra landets jagtforeninger mødes på deres årlige jagtdage med spejderne, er det værd at holde øje, for her er læring for hele familien, også selvom man ikke er eller ønsker at være medlem.

Søg mere inspiration på Borneferie.dk

Af Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.