Stedet hvor fodbolddrømme kan udfolde sig

Hænderne fryser og kinderne males røde af den friske vind. Det er blevet koldt, men når der skal drømmes med en bold i fødderne, er der et sted vi altid vender tilbage til.

Fodbolden løber i lige linjer på blandingen af kunstgræs, sand og græs, ordene smælder fra træneren i midten mens flere håndfugle drenge og piger spurter med faste blikke efter instruktionerne.

Pasningsspillet skal være hurtigere, husk at cutte præcist med begge fødder og tænk fodbold, også når I har afleveret bolden. Beskederne smælder og kommer rungende tilbage fra de næsten tomme tribuner.

Smagen af superliga

Vi er i Right to Dream Park, superligaholdet FC Nordsjællands hjemmebane i Farum. Der, hvor fodbolddrømme har lov til at udfolde sig, til matchdaytraining, på samme grønsvær som den der spilles superligabold på. Kunststof nuvel, men af den fineste slags, og det hele smager af Superliga med drengenes navne på stadionskærm og med mulighed for at danne espalier når superligaspillerne entrer banen til aftenens superligakamp.

Læs også: Bålslik af æbler fra haven

Stadionlyset tændes, klokken nærmer sig ”kick-off,” et par af superligaspillerne trisser rundt for enden af banen. Under de raske fodboldfødder er banen nærmest fluorescerende grøn, en regnbyge slår fra siden og tegner på de sveddryppende pander. 

Fuld koncentration

Blandt de 40-50 drenge og piger, der løber og træner, er der fuld koncentration. Som daglig træner for 15 af dem er det smådeprimerende at opleve, hvor stille, tænksomme og perfekt interagerende de kan være. Men omgivelserne, tiden, stemningen og de nye trænere gør deres virkning.

Ikke en oplevelse for enhver, for det kræver selvfølgelig veneration for fodbold, men så er 200 kroner for en unik oplevelse også mere end værd at skrive om.

Læs også: Spejder på tur – knækkede knogler og blodige indvolde

Tekst  Martin Hoffmann Kønig

Foto  Martin Hoffmann Kønig

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.