I perioden mellem sneen er smeltet og før foråret tager rigtigt fat og dækker jorden med planter, kan du tage på tingfindertur i naturen. Hvis du forlader stierne, så er der større mulighed for at finde nogle spændende artefakter.

Mange drømmer måske om at finde et mini-guldhorn, solvognen i sølv eller andet mere beskedent danefæ. Men for det meste finder vi knogler eller dele af et rådyr, der ikke klarede vinteren. Og det er jo spændende nok.

Forleden dag på Amager Fælled i København – i smuk vintersol i øvrigt – stak der mursten op af jorden. Lige der, vidste jeg, at artilleriet havde skydeterræn. Så det var ikke en almindelig losseplads, der lå under mine fødder. Det viste sig at være mursten fra den anden gang Christiansborg brændte i 1884, så det var faktisk royale mursten, som lå der.

Vores gårdmand trumfede imidlertid dette fund. I hans barndom i 1970érne fandt han menneskeknogler fra kirkegårdsjord, som var smidt derude. Og han var ikke populær med en bensamling på stuebordet derhjemme.

Med håbet om, at I ikke finder menneskeknogler, ønskes god tur med sikker motion og nye vinkler at betragte og opleve naturen fra.

Læs også: Hjemmelavet LED gro-kasse

Affaldsindsamling 2015

En lejlighed til at finde spændende ting og samtidig gøre en god gerning for naturen er at deltage i Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamling. Affaldsindsamlingen er for hele familien, venneflokken og kollegerne og foregår søndag den 19. april. Du kan tilmelde et hold på dn.dk/affaldsindsamling og være med til at befri naturen for affald (og spændende fund muligvis).

Med danskernes hjælp befriede vi sidste år naturen for 120.000 kilo affald.

Tekst  Thomas Neumann, Danmarks Naturfredningsforening

Foto  Thomas Neumann