Dyre espressoer med meget koffein – kun 2 kan anbefales

Espressokaffe i kapsler er en dyr fornøjelse, og Forbrugerrådet Tænk kan kun anbefale to kapsler ud af 12 forskellige, som de har testet.

Vi har valgt at bringe de seks bedste fra testen. Flere af espressoerne indeholder mere eller lige så meget koffein, som der findes i en almindelig kop kaffe. Samtidig får man andet med i drikken, nemlig akrylamid – et potentielt kræftfremkaldende stof.

To kaffeeksperter har smagt på espressoerne og kårer Tassimo Carte Noire Espresso Classic for den espresso, der har den bedste smag – ren, mild, rund og med toner af lakrids. Et espressoskud fra dette mærke indeholder 63 mg koffein.

Carte Noir espresso

Tassimo Carte Noire Espresso Classic – pris per kapsel 3 kr.

 

Mocca-Club-Espresso-Intenso

Mocca Club Espresso Intenso- pris per kapsel 2 kr.

 

Lavazza-A-Modo-Mio-Magicamente

Lavazza-A-Modo-Mio-Magicamente- pris per kapsel 3,94 kr.

 

Nespresso-Villuto

Nespresso Villuto – pris per kapsel 3 kr.

 

Dolce-Gusto-Espresso-Intenso

Dolce Gusto Espresso Intenso – pris per kapsel 2,81 kr.

 

Irmas-udvalgte-Espresso

Irmas udvalgte Espresso – pris per kapsel 2,50 kr.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at voksne ikke indtager mere end 400 mg koffein dagligt, så det betyder godt seks kopper af denne kaffe dagligt. En espresso med et meget højt koffeinindhold er Dolce Gusto Espresso Intenso, der også har et højt indhold af akrylamid. Ifølge Fødevarestyrelsen kan akrylamid dannes, når fødevarer tilberedes ved høje temperaturer som for eksempel når kaffe, visse kartoffelog kornprodukter ristes, frituresteges eller bages.

Fakta om testen

Forbrugerrådet Tænk tester kaffekapsler for smagen, for mængden af koffein i kaffen, for hvor meget akrylamid, potentielt kræftfremkaldende stof, der er i produktet, for priser og for sensoriske egenskaber – altså smagen. K affen er smagsbedømt af to kaffeeksperter med mange års arbejde med kaffe. Et laboratorium har testet for indhold af akrylamid og for mængden af koffein. Kaffen er blevet serveret i anonyme kopper, og de to eksperter har kun fået at vide, at de skulle smage på espressokaffe.

Læs også: Få din egen økologiske te-fabrik i Sri Lanka

Bliv medlem af Forbrugerrådet Tænk og se meget mere om dit hjem

Som medlem har du adgang til samtlige test på taenk.dk – af fladskærme, vaskemaskiner, indbygningsovne og meget mere.

Du kan også finde gode råd og nyheder om hus og have under Mit Hjem på taenk.dk/mithjem.

Bliv medlem for 49 kr./md.

Gå ind på taenk.dk/vores-villa

Tekst  Forbrugerrådet Tænk / Mette Koors

Foto  Forbrugerrådet Tænk