Vores kirsebærtræ er populært, og ikke kun for munden. Bærrene nærmer sig det dybrøde, og nu går kampen ind for at komme før de sukker-hungrende fugle, og før hvepsene, der kommer flyvende efter et regnskyl, hvor bærrene risikerer at sprække og invitere med sit sødmefyldte indre.

Udover det lækre bærkød, så er der også stenene. De spyttes allevegne, men kan være særdeles nyttige, og det er derfor en super ide at samle dem ind. Hele familien elsker vores kirsebær, og de giver flere ugers meget stor glæde, men i år forsøger vi at strække glæden året ud.

Læs også: Solnedgang over Liseleje strand

I stedet for at spytte, smide og glemme kirsebærstenene, så bliver de nu opsamlet i en grøn plasticbalje, hvor de renses og senere skal tørres. Derefter syr vi et stykke økologisk bomulds lærred eller lignende sammen til en pudeform. Det kan også være som et C- formet stykke til rundt om nakken, som skal blive til den mest perfekte varmepude, der kan bruges igen og igen. Et par minutter i mkroovn, giver varmende kirsebærsten, som er en fabelagtig smertelindrer eller en eminent varmekilde, når vinteren bider sig fast.

Man kan også bruge varmepuden som kølepude. Læg kirsebærposen i fryseren, så kan den bruges som koldt omslag, hvis dit barn har slået sig, er blevet stukket, har fået en sportsskade eller vredet om på anklen.

Den super billige variant er et viskestykke lagt sammen og sy derefter langsiden og den ene ende sammen, så bliver det til en fin lille pose, der kan bruges som nem og billig kirsebærpude.

Og selvom vi snildt kan smovse-spise alle bærrene, så tager vi altid en del af sommerens overskud til side, for at halvere et par kilo kirsebær, så vi får til vores egen kirsebærsovs til jul – nu skal vi bare huske dem i fryseren!

Læs også: Baseball og sport giver krydderi til rejsen

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig