Planlæg en dag med wellness for hele familien

Hvis vejret ikke lige arter sig eller der “bare” er brug for et par hyggelige timer sammen som familie, så er hjemmelavet familie-wellness en god og billig aktivitet.

Så er vi i gang

Jordbærrene er dyppet sirligt i flydende mørk chokolade, gulerødderne skåret i snorlige stænger og agurkerne ligger klar i håndrette udskæringer.

På badeværelset står Malthe på 8 år og smører ansigtsmaske på far, mens hans storesøster Mathilde på 18 vasker sit hår. Henslængt på et par stolehynder på gulvet ligger storebror Sebastian på 15 og venter på, at det er hans tur til en gang rygmassage, og den stille musik smyger sig gennem huset, mens mor laver lækre “drinks” og fodbadet klar.

Der er dømt familie-spa af den hjemmelavede slags, og det bedste er, at det er hele familien, der nyder det.

Læs også: Tovbanen i Funchal byder både på smukt landskab og gys

 

Marts måned kan noget med forventninger. Foråret er på vej, men alligevel har vinterens kolde “hale” ikke givet slip, så det kan være nødvendigt, at kunne få bugt med iskolde og tunge dage. Man kan snildt få det meste af en dag til at gå med at diskutere og planlægge, hvad en ”self-made” wellness oplevelse skal bestå af, og ud over jordbær eller kirsebær – som jo kan være gemt i fryseren fra sidste års høst – lidt chokolade, bananer, skyr, avocado og honning, så er det ganske gratis.

Man kan med stor fornøjelse kombinere massage og ansigtsmasker med varme fodbade med groft salt, indholdet fra en pose kamillete eller citronskiver i vandet. Et silketørklæde som rygnusser, er også et fabelagtigt trick.

Bananer der har en fugtbevarende effekt, avocado som er rig på olier, skyr og lun honning der beroliger huden, så er den lækreste ansigtsmaske inden for rækkevidde, og der er ingen problemer med, at børnehænderne selv masserer og ælter “masken” med en gaffel.

Tværtimod, og et løfte kan roligt gives, der bliver smagt på sagerne.

Sådan laver du en ansigtsmaske:

wellness2 wellness3

1 Mos en halv avocado med en halv eller en hel banan og tilsæt en teskefuld lun honning.

2 Rens ansigtshuden med lunt vand og massèr derefter masken ind i ansigtet – husk også halsen.

3 Kombiner meget gerne med et par gulerodsstave, agurkeskiver til øjnene og et stykke ekstra lækkert chokolade, der kan hvile på næsen indtil børnehænder har gelejdet den videre til munden.

4 Lad den magiske maske virke i cirka 15 minutter, og skyl derefter af med lunkent vand og server straks efter et glas hyldebærsaft.

wellness4

Læs også: Flydende luksus på flodbådsferie i Frankrig

Tekst  Martin Hoffman Kønig, borneferie.dk

Foto  Majbritt Andersen, borneferie.dk