Adam Price om grejkampen, “Herrens Veje” og sit forhold til religion

ADAM PRICE har svaret på 3 hurtige spørgsmål fra redaktionen…

… sin grejkamp med broren James

“Jeg kan godt se, at James sender nogle blikke efter min nye vandhane, som blandt andet kan lave danskvand, men ellers fører han nok grejkampen, for han har fået nogle nyanskaffelser på det seneste, som jeg ikke rigtig har kunnet matche. Jeg kan heller ikke rigtig være med af pladsmæssige årsager – han har et stort kælderrum, hvor han kan have en maskinpark nede, og jeg har samtidig en tanke om, at hvis grejet ikke er i umiddelbar nærhed af der, hvor du arbejder, så får du det aldrig nogensinde brugt. Og jeg vil ikke have en kæmpemæssig maskinpark, der bare står og dør et eller andet sted.”

Læs også: Verdensmester i chokolade

 

… sit arbejde med ’Herrens Veje’

“Tv-serier strækker sig over så mange år, at projektet ender med at blive meget større end dig selv. Det er summen af alle, der er med til at lave det, der skaber den endelige fortælling. Man plejer at sige, at en historie til film eller tv skrives tre gange: Første gang i manus, anden gang på optagelsen og tredje gang i klipperummet. Det er en proces, og det skal være en proces. Som hovedforfatter bestemmer man som udgangspunkt over indholdet, men der er jo ikke noget sjovt i at bestemme, bare fordi jeg har flere stjerner på skulderen. Det skønneste er jo, når man kan sige: Det var den bedste idé, der vandt.”

… sit eget forhold til religion

“Jeg føler mig ikke selv som et troende menneske, det har jeg aldrig gjort. Jeg er vel tættest på ateisme, men for nogen ateisters vedkommende virker det næsten som en trossag at overbevise andre om, at der ikke er nogen gud, og der er jeg nok ikke så ihærdig – tværtimod, jeg har stor respekt for troende mennesker. Jeg synes dog, det er et problem, når religion bliver så dogmatisk, at det sætter folk kæmpestore hindringer i vejen for at leve et frit liv her på jorden, og den form for religion synes jeg, vi skal acceptere at kunne diskutere. Og det er det, vi gør i ’Herrens Veje’.

Læs også: Lene Beier om sit store byggeprojekt

Tekst  Mette Trudsø

Foto  Martin Bubandt