Annette Heick om blomster, huse og kunst

Annette Heick elsker blomster, finder huse interessante og forstår ikke kunst

… sine yndlingsblomster

“Jeg elsker pæoner og akelejer og har også en stor svaghed for lathyrus. Og så er der selvfølgelig roserne! Jeg kan slet ikke få nok af roser inden for farveskalaen orange og koralrød.

Og så har jeg faktisk en fascination af blå blomster. Og når jeg siger blå blomster, så mener jeg blå – ikke det, der går over i lilla. Man kan både få lathyrus, valmuer og roser, der er rigtig, rigtig blå, det er lige mig!”

Læs også: Friske fiduser til planterne

… at have næse for huse

“Det har jo nok noget med min uddannelse som ejendomsmægler at gøre, men jeg synes, at det er spændende at handle huse og se mulighederne i dem. De fleste folk har det sådan, at hvis de kommer ind et sted, hvor der er gulnet tapet, eller hvor der lugter dårligt, eller panelerne er skramlede eller et eller andet, så kan de slet ikke finde ud af det. Så ’uh nej, puha, det magter vi ikke!’ Og meget ofte handler det bare om noget maling. Jeg har det lige modsat: ”Mmmm, der er noget rigtig gammelt lort her, hvordan gør vi det? Hvad kan vi rive ned og bygge om, og er det bevaringsværdigt, og det der kunne man også liiige’ – det synes jeg er megasjovt.” 

… ikke at have næse for kunst

“Jeg forstår mig ikke på kunst. Som i overhovedet. Jeg anerkender, at der er nogen, der ved en hel masse om det og kan se det. Men jeg har været på kunstauktion, hvor jeg har set det ene billede efter det andet gå for flere hundrede tusinde kroner – og vi var ude i, at selv hvis jeg havde fået det foræret, ville jeg ikke have det hængende. Det var sådan noget med et helt lærred, og så hérnede var der lige en blå streg – 150.000 kr.! Hvad skete der lige der? Kæft, hvor er det vildt! Selv hvis jeg havde den slags penge, ville jeg ikke turde gøre det, for jeg ville ikke ane, hvad det var, jeg købte.”

Læs også: Romantiske roser

Tekst  Mette Trudsø

Foto  Martin Bubandt