Britt Bendixen giver her sin mening…

… at bo på en naturgrund

“Når man bor på en naturgrund med skov på den ene side og sø på den anden, så synes jeg slet ikke, der er nogen grund til at pynte på det, for det kan man næsten ikke gøre. Det er synd at plante for meget, altså at ødelægge det look, som naturen har. Så jeg har et hav af krukker: en hel italiensk krydderurteafdeling i krukker og en hel afdeling med blomsterkrukker på terrassen.”

Læs også: Britt Bendixen er lykkelig over, at have solgt sit barndomshjem

 … sine favoritblomster

“For 20 år siden hadede jeg stedmoderblomster, nu synes jeg, de er så yndige. Jeg har også en svaghed for stolt kavaler, også fordi den blomstrer hele sommeren og bliver ved og ved og ved. I det hele taget har jeg mest sommerblomster, fx har jeg mange margueritter. I gamle dage skulle det være én farve, nu går jeg vildt op i, at det er et blandet flor – det er rigtig hyggeligt.”

 … at holde køkkenhave

“Da vi flyttede op i sommerhuset, tænkte jeg: ’NU skal jeg plante!’ og jeg tænkte: ’jeg starter med noget stort, jeg starter med majs’ – og der kom nogle små forkølede nogle. Så prøvede jeg med kartofler året efter – de fik skurv. Og så tænkte jeg: ’nej’, og så blev vi enige om at lave det sted om. Så der blev lagt fliser, og nu er det en bordtennisterrasse – og det er jeg meget bedre til end at dyrke grøntsager!”

Læs også: Korsbæk på Bakken

Britt i hopla

Tekst  Mette Trudsø

Foto  Kristian Holm