Denne type rengøring hader danskerne mest

Det er de færreste, der decideret nyder at gøre rent. Men hvilken type rengøring bryder danskerne sig egentlig mindst om at lave? Og er der forskel på mænd og kvinders hadeopgave? Få svaret her.

Rengøring i sig selv vækker sjældent glæde i de danske hjem. Men visse rengøringsopgaver er alligevel værre end andre.

Læs også: Skal barnets bamse vaskes?

Øverst på listen over danskernes mindst foretrukne rengøringsopgaver ligger vinduespudsning. Derefter følger rengøring af badeværelse og gulvvask.

Det viser en undersøgelse YouGov har foretaget for Bolius i januar 2017

rengøring

Figur 1: Alle

Figur 2: Mænd

Læs også: Slip af med rust, skimmel og kalk i badeværelset

Figur 3: Kvinder

Figur 4: 18-34

Læs også: Eddike gør vasen ren

Figur 5: 35-54

rengøring

Figur 6: 55+

rengøring

Figur 7: Har hjemmeboende børn

Baggrund for statistikken er 1.006 danskeres besvarelse på ”hvilken af følgende typer rengøring bryder du dig mindst om?”. De resterende svarede ved ikke. Besvarelserne stammer fra en Bolius-undersøgelse foretaget af YouGov i januar 2017.

Læs også: Spørgmål om rengøring af marmor

Kvinder hader at pudse vinduer

Især kvinderne hader vinduespudsning. Mere end hver 3. kvinde betragter det som den værste rengøringsopgave i huset. Til sammenligning er det kun hver 5. mand, der har samme negative forhold til vinduespudsning.

Mændene hader derimod at tørre støv af i højere grad end kvinderne. Dobbelt så mange mænd som kvinder ser aftørring af støv som den værste opgave, mens kvinderne samlet set betragter at tørre støv af som den mindst irriterende rengøringstjans.

LÆS OGSÅ: Puds vinduerne som en professionel

Unge danskere gider ikke at gøre rent på badeværelset

4 af de 5 listede opgaver er stort set lige irriterende uanset ens alder.

Den eneste opgave, hvor de forskellige aldersgrupper er uenige, er rengøring af badeværelset. Mens 30 % af de unge mellem 18 og 34 år mener, at rengøringen af badeværelset er den værste rengøringsopgave, mener kun 14 % af danskerne over 55 år det samme.

Læs også: 7 almindelige badeværelsesproblemer du let kan fixe selv

Rengøring af badeværelse vækker desuden oftere negative tanker hos mænd end hos kvinder.

Også hos de danske børnefamilier er rengøring af badeværelset i lav kurs. Hele 27 % af de adspurgte, der har hjemmeboende børn, vurderer, at badeværelsesrengøring er den værste opgave. Derimod har de mindre imod at støvsuge – kun 6 % af gruppen bryder sig mindst om at støvsuge.

LÆS OGSÅ: Gør badeværelset rent, sådan