Skab din egen adventskrans sammen med blomsterdesigneren. Her får du en trin-for-trin guide.

 

BB-Jule-Deko-6554-ab-1

Du skal bruge: En bakke eller et fad med kanelstænger, der er limet sammen stående lodret. 4 lysholdere, 4 røde lys, 4 bånd på ca. 30 cm, en god håndfuld fyrretræsnåle, 2 ilexgrene, 10-15 små røde æbler, 2 røde roser i glasrør med vand.

Antallet af  kanelstænger afhænger af, hvor stor en adventskrans, du har lyst til at lave.  Hvis du synes, det bliver lidt for dyrt med mange kanelstænger, foreslår Bo Büll,  at du kan erstatte kanelstængerne med grankogler, som du finder  i skoven eller i din have. Hvis du bruger kogler, så sæt dem fast i et underlag af ler.

 

BB-Jule-Deko-6629-ab-1

Klem lysholderne fast mellem kanelstængerne og sæt lysene i. Bind båndet om hver lysholder med en knude og klip enderne skrå.

 

BB-Jule-Deko-6578-ab-1

Herefter lægger du en håndfuld fyrretræsnåle oven på kanelstykkerne.

 

BB-Jule-Deko-6585-ab-1

Æblerne lægges på i små grupper, og derefter lægges ilexgrenene. Husk at gøre plads til roserne.

 

BB-Jule-Deko-6622-ab-1

Roserne skal sidde i midten af dekorationen.

 

BB-Jule-Deko-6616-ab-1

Her ser du den smukke adventskrans helt færdig.

Læs også: Hvid gløgg med rosmarin og ingefær

Bo Büll og blomsterne

I en rustik baggård på Nørrebro, helt præcis Bjelkes Alle, arbejder blomsterdesigneren Bo Büll med events, messer, dekorationer, kostumer og headpieces. Han kommer fra Bramminge ved Esbjerg – og det vestjyske klinger rart i hans stemme. I flere år var han Europa-ambassadør for Oasis. Og så har han i mange år været fast dekoratør på Langelandsfestivalen.

Tekst  Mette Koors

Foto  Jeanette Philipsen