Her anvender jeg en kartoffelskål i Dagmarstellet som dekoration. Stellets farve og form er typisk for smagen i 1930érne. Det blev da også meget populært, da Den Kongelige Porcelænsfabrik lancerede det. Dagmar var dog meget dyrere end de fleste andre stel i denne periode, og derfor blev det mest udbredt i det bedre borgerskab.

dekoration

Til denne dekoration har jeg brugt almindelige plasticlysholdere, der ikke er særligt dekorative. Derfor har jeg sprayet dem med spraylim og givet dem glimmer.

dekoration

Dæk skålens bund med et lag ler på ca. 5 centimeter. Stik lysholderne ned i leret og læg et lag plademos over.

dekoration

Placer et par fyrgrene løst i skålen og pynt med kogler, klematisfrøstande, pærekvæder og eventuelt, som vist, en grøn kålroe. Alt har fået et drys glimmer.

Læs også: De smukkeste slyngroser

At fyregrenene blot er lagt ned i skålen, gør det nemt at udskifte dem, hvis de kommer til at se triste ud. En anden mulighed er, at bruge våd oasis i stedet for ler, og stikke grenenderne ned i oasissen.

dekoration

Dekorationen her er taget fra Claus Dalbys bog “Hvid jul”. Bogen kan bl.a. købes på Klematis.dk

Bogen "Hvid Jul"

Læs også: Nisser i kokos

Tekst  Claus Dalby

Foto  Claus Dalby