Hvid gløgg med rosmarin og ingefær

Hvis du ligesom jeg, er kørt lidt træt i den traditionelle gløgg, så prøv at lave en hvid gløgg. Den er mere frisk og let i det, end den røde.
Vi får fyldt maverne mere end rigeligt her i julen, så det kan være godt med noget der ikke er så tungt i smagen.
Gløggen får samme farve som øl, da krydderierne afgiver farve.

Du skal bruge:

1 fl. hvidvin
2 økologiske citroner skal+saft
2 kanelstænger
10 stk. hel kardemomme
1-2 stænger vanille
ca. 30 g skrællet ingefær
2 dl. ufortyndet hyldeblomstsaft
2 stængler frisk rosmarin
200 g. honning
2 dl. rørsukker

Læs også: Når julen skal være rød

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser i en gryde.

IMG_0425

Lad det hele simre under låg i ca 3 timer.

IMG_0466

Hæld alting inkl. krydderier i et patentglas eller lign. og kom det på køl.

IMG_0467

Der bliver ca.1/2 l essens, altså til ca.3 fl. hvidvin, da den blandes i fordholdet ca. 1:4

Læs også: 5 tips til at få succes med julestjerner

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.