Hvid gløgg med rosmarin og ingefær
Hvis du ligesom jeg, er kørt lidt træt i den traditionelle gløgg, så prøv at lave en hvid gløgg. Den er mere frisk og let i det, end den røde.
Vi får fyldt maverne mere end rigeligt her i julen, så det kan være godt med noget der ikke er så tungt i smagen.
Gløggen får samme farve som øl, da krydderierne afgiver farve.
Du skal bruge:
1 fl. hvidvin
2 økologiske citroner skal+saft
2 kanelstænger
10 stk. hel kardemomme
1-2 stænger vanille
ca. 30 g skrællet ingefær
2 dl. ufortyndet hyldeblomstsaft
2 stængler frisk rosmarin
200 g. honning
2 dl. rørsukker
Læs også: Opskrift: Marengsjuletræer
Sådan gør du:
Bland alle ingredienser i en gryde.
Lad det hele simre under låg i ca 3 timer.
Hæld alting inkl. krydderier i et patentglas eller lign. og kom det på køl.
Der bliver ca.1/2 l essens, altså til ca.3 fl. hvidvin, da den blandes i fordholdet ca. 1:4