Julestjernen er kommet i fornemt selskab med årets Julemærke skabt af H.M. Dronning Margrethe. Den kendte røde juleblomst optræder nemlig i urtepotteskjulere med Dronningens julemærke påtrykt. I fællesskab støtter de to julebebudere op om børn med en svær hverdag

“Hvilket postbud – en due”
har dronningen kaldt julemærket, der er lavet med papirklip, tegning og akvarelmaling. Motivet er inspireret af den gamle børnesang og sangleg, som dronningen husker fra sin egen barndom, og dets stilrene, lette udtryk passer perfekt til julestjernens frodighed og glade, postkasserøde farve.

Stjerneglade givere og modtagere

Den søde duet egner sig rigtig godt som gaveidé til decembers mange hyggelige sammenkomster, og glæden bliver dobbelt stor, for ud over at glæde modtageren glæder du også indirekte børnene på julemærkehjemmene, da der doneres et beløb for hver solgt stjerne og skjuler, kan du hurtigt skrue op for julestemningen.

Læs også: Peperomia – eller Musehale giver eksotisk præg på din bolig

Sund og frisk

Det er ikke svært at bevare den gode stemning hele julemåneden. Hvis blot man husker at stille planten et lyst sted og ikke overvander, kan den holde sig frisk og sprød, til julen er ovre. Julemærkebørnene derimod kan forhåbentlig se frem til et helt nyt, sundt og bedre år.

Fakta om Julemærkefonden

Julemærkefonden er en af Danmark ældste private hjælpeorganisationer, som siden 1912 har drevet Julemærkehjem til gavn for børn, der har det svært. De fire Julemærkehjem hjælper hvert år 750 børn i alderen 7 til 14 år med et 10-ugers ophold med sund kost, masser af motion og et fællesskab, der giver plads til venskaber og understøtter personlige succesoplevelser.

Julemærkehjemmene drives for indsamlede midler, og Julemærkesalget udgør i dag ca. en tredjedel af de nødvendige indtægter. Hjælpearbejdet er derfor helt afhængigt af donationer fra private, fonde og virksomheder.

Fakta om julestjerner

Julestjernen stammer fra Mexico. Plantens botaniske navn er Euphorbia pulcherrima, som betyder ”den smukkeste af alle Euphorbier”.
I Danmark blev der i 2013 produceret ca. 8 mio. julestjerner, hvoraf 75-80 % blev eksporteret.

Kilde: Floradania Marketing.

Læs også: Peperomia – eller Musehale giver eksotisk præg på din bolig