Sådan pynter du op til jul både ude og inde

Det er ikke for sent at sætte slutspurten ind med julepyntning.

Der skal ikke så meget til at ændre udtryk fra en trist og grå betonflade til et hyggeligt sceneri. For selv om det er sparsomt med lys og varme på denne tid af året, er der stadig mange planter, som tåler at opholde sig udenfor. Udnyt årstidens rare stemning både ude og inde, og start din julepyntning ved hoveddøren eller på altanen.

Læs også: Bo Bülls juledekorationer

Udendørskrukker med stemning

Helleborus eller julerosen er meget sigende en af årstidens populære planter. Den findes i hvid og rosa og spreder en hyggelig julestemning, uanset om den står alene i en krukke eller plantes sammen med andre sæsonaktuelle planter.

Et smukt, grønt udendørs-potpourri med Sedum, Sempervivum og Ilex (kristtorn) er ligeledes en god måde at shine den grå hverdag op på. Sedums tætte blade giver et dejlig “vamset” udtryk, mens kristtornens røde bær er en fin og smuk detalje i alt det grønne.

Julepyntning udendørs

Anderledes dekoration

Er du rigtig i julehumør, kan du også skabe dit eget “juletræ” med planter. Beklæd en rustik jernlysestage med hvide mini Phalaenopsis ved at fæstne rødderne på lysestagen med ståltråd. Placer dem, så blomsterhovederne hænger både opad og nedad.

Juletræ med planter

Julearrangementer

Du kan også vælge at lave små julearrangementer til at pynte på sofabord, skænk eller spisebord. Rhipsalis er fx en grøn plante med et moderne udtryk, som findes i mange udgaver.

Moderne og diskret julepyntning

Bregner er ligeledes meget anvendelige i årstidens dekorationer. Plant dem i et sølvfad, pynt med sølvkugler, og du har en smuk og enkel dekoration, der med et minimum af pasning kan holde længe.

Bregner er velegnede til julepyntning

For at fuldende decemberhyggen kan du hænge en mistelten op – til glæde for hele familien!

Mistelten

Læs også: 5 tips til at få succes med julestjerner

Tekst  Floradania

Foto  Floradania