Snemænd på kælk

 Ingredienser

• hvide skumfiduser
• mørk chokolade
• sukkerstokke
• chokoladestykker til sædet
på kælken
• marcipan
• orange frugtfarve
• hvid glasur (1 dl flormelis og
ca. 1 tsk vand)

Fremgangsmåde

Smelt den mørke chokolade og lav snemændenes ansigter først.

Start med øjne og mund. Jeg brugte et bambusspyd,som jeg dyppede i chokoladen.

Kom derefter den orange frugtfarve i marcipanen og form små gulerødder som næser.

Kom en klat glasur på, hvor næsen skal sidde og sæt næsen på.

Sæt snemændene sammen og brug glasuren som lim.

På et fad med ca. 1 cm sukker i bunden samler du nu kælkene.

Du lægger 2 sukkerstokke i fadet, bræk et stykke hvid chokolade af, så det passer i længden med sukkerstokkene, og læg det oven på stokkene. Nu har du en kælk.

Sæt snemændene på kælkene og slut af med at placere dine juletræer rundt omkring på fadet.

Læs også: Koteletter marineret i salviepesto med æbler og løg

Mini juletræer

Ingredienser

• små kræmmerhuse
(jeg købte mine, men du kan også
bage dem selv)
• nougat
• mørk chokolade.
• piskefløde
• grøn frugtfarve
• kagekrymmel

Fremgangsmåde

Smelt nougat og kom det ned i kræmmerhusene.

Sæt kræmmerhusene med spidsen nedad og lad nougaten størkne.

Tag et fad og kom sukker på, så det ligner sne.

Smelt den mørke chokolade, dyp kanten af kræmmerhusene i chokoladen og lad den størkne.

Stil kræmmerhusene med spidsen op ad på fadet med sukker.

Pisk flødeskum og kom frugtfarve i.

Sprøjt flødeskummet på kræmmerhusene med en sprøjtepose og drys med kagekrymmel, eller hvad du ellers kan finde på til dine træer.

Læs også: Lammeryg med grønne asparges

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen