Kaneljuletræ pyntet med slik
Kaneljuletræ
Ingredienser
Dejen
- 600 g mel
- ½ tsk salt
- 150 g blødt smør
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 4 spsk sukker
- 2 tsk kardemomme
Fyld
- 50 g smeltet smør
- 100 g brun farin
- 100 g blendede mandler
- ca. 2 spsk stødt kanel
Glasur
- 2 ½ dl flormelis
- 1 past. æggehvide
- grøn frugtfarve
Læs også: Bagt æblekage fra Sydfyn
Fremgangsmåde
Bland mel, salt og det bløde smør i en skål, lun mælken til det er håndvarmt (max 35 grader) og opløs gæren deri.
I en anden skål pisker du æg, sukker og kardemomme luftigt.
Kom først mælken i mel- og smørblandingen – og kom derefter æg og sukkerblandingen i.
Dejen æltes igennem og hviler tildækket i 30 minutter.
Rul nu dejen ud til en firkant i ca. 5 mm. tykkelse og fordel det smeltede smør med en bagepensel.
Drys med mandler, kanel og brun farin. Sørg for at dejen ligger med et hjørne, som peger op, og et som peger ned.
Tag nu det nederste hjørne og læg op på det øverste, så dejen nu er en trekant.
Læg dejen op på en bageplade med bagepapir.
Skær ca. 5 cm brede riller hele vejen ned af træet og slut af i bunden med evt. at rulle en træstamme.
Sno nu alle grenene rundt.
Lad træet hæve i 20 minutter og bag det ved 190 grader i ca. 25 minutter.
Glasur
Bland flormelis med æggehviden og kom frugtfarve i lidt ad gangen til du opnår den ønskede farve.
Du kan evt. erstatte æggehvide med lidt vand.
Køl juletræet helt af inden du pynter med glasur og slik.
Læs også: Salat Nicoise med vildlaks
Tekst Gry Sara Windelev
Foto Line Falck Christensen