Kaneljuletræ

Ingredienser

Dejen

  • 600 g mel
  • ½ tsk salt
  • 150 g blødt smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme

Fyld

  • 50 g smeltet smør
  • 100 g brun farin
  • 100 g blendede mandler
  • ca. 2 spsk stødt kanel

Glasur

  • 2 ½ dl flormelis
  • 1 past. æggehvide
  • grøn frugtfarve

Læs også: Kalvehaler i indisk karry

Fremgangsmåde

Bland mel, salt og det bløde smør i en skål, lun mælken til det er håndvarmt (max 35 grader) og opløs gæren deri.

I en anden skål pisker du æg, sukker og kardemomme luftigt.

Kom først mælken i mel- og smørblandingen – og kom derefter æg og sukkerblandingen i.

Dejen æltes igennem og hviler tildækket i 30 minutter.

vores villa0910201492398

Rul nu dejen ud til en firkant i ca. 5 mm. tykkelse og fordel det smeltede smør med en bagepensel.

vores villa0910201492402

Drys med mandler, kanel og brun farin. Sørg for at dejen ligger med et hjørne, som peger op, og et som peger ned.

Tag nu det nederste hjørne og læg op på det øverste, så dejen nu er en trekant.

Læg dejen op på en bageplade med bagepapir.

vores villa0910201492406

Skær ca. 5 cm brede riller hele vejen ned af træet og slut af i bunden med evt. at rulle en træstamme.

vores villa0910201492408

Sno nu alle grenene rundt.

Lad træet hæve i 20 minutter og bag det ved 190 grader i ca. 25 minutter.

Glasur

Bland flormelis med æggehviden og kom frugtfarve i lidt ad gangen til du opnår den ønskede farve.

Du kan evt. erstatte æggehvide med lidt vand.

Køl juletræet helt af inden du pynter med glasur og slik.

Læs også: Krydderolie og -eddike

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen