Lav din egen gyldne julekurv a la Bering Blomster

Trin-for-trin guide til en gylden julekurv a la Bering Blomster

Bjarne Als viser os, hvordan vi laver en flot gylden julekurv, som den ville se ud i udstillingsvinduet hos Bering House of Flowers. Det er slet ikke så svært, når vi har Bjarne Als til at guide os igennem trin for trin.

Læs også: Julemuffins med æbler og julekrydderier

 

Sådan forbereder du din julekruv

Bjarne Als anbefaler at bruge gran, kogler, bær, blomster m.m. fra haven eller naturen, brug ting fra din eksisterende julekasse, eller køb nyt, inkl. kunstgrønt, i en hobbyforretning eller en blomsterbutik. Sørg for, at tingene har forskellig størrelse og struktur.

Køb sprayguld, gerne i to eller tre forskellige nuancer, så den færdige dekoration får mere spil. Køb elefanttråd (ståltråd) i forskellige tykkelser – tynd tråd til små kogler og bær, tykkere tråde til større kogler og blomster – og brug evt. en aften foran fjernsynet på at tråde de forskellige ting, så de er klar, når du vil sammensætte kurven. Sno ikke ståltråden for mange gange rundt om sig selv, da det er vigtigt, at ståltrådsenderne kan stikkes langt ind i oasissen.

Læs også: Kanelæbler

Sådan gør du

  1. Læg ler i bunden af kurven for at skabe tyngde og stabilitet, så den færdige dekoration ikke er så følsom over for hundehaler og børnefingre. Kom et stykke oasis i midten af kurven oven på leret. Sæt det hele fast til kurven ved at stikke ståltråd hele vejen ned gennem oasis, ler og bunden af kurven, hvor den snos rundt.

Ler i bunden af kurven

Oasis sættes fast i bunden af kurven

  1. Fyld ud med blade rundt i kurvens kant ved at stikke den omviklede ståltråd ind i oasissen og bøje bladene let ud over kanten. Dan derefter en bund af blomster og fyld i midten – forestil dig, at det er som at starte et maleri med at kaste en masse maling ud på lærredet for at få taget lidt af den hvide flade.

Stik blade rundt i kanten af kurven Fyld kogler og blomster i kurven

  1. Sæt tingene i grupper a fx 3-4 kogler. Sørg for hele tiden at dreje kurven rundt og kigge på den fra alle vinkler, før du sætter nyt i. Tænk på kurven som et væltet kræmmerhus, hvor fx koglerne gerne må ligge lidt forskelligt. Et godt trick er at vende kogler ’på hovedet’, fordi koglebunden er mere lukket og giver et roligt indtryk.

Den fyldte julekurv

  1. Sæt til sidst en sløjfe på hanken. Den kan evt. udelades, men ifølge Bjarne Als giver den dekorationen et mere samlet og eksklusivt udtryk. Brug gerne flere forskellige slags bånd i forskellige bredder og transparens, så du ikke får én tung sløjfe med en tynd knude på midten og brede, uelegante båndender.

Sæt en sløjfe på kurven som afslutning

Læs også: Opskrift I Madæbleskiver med confiteret and

Tekst  Mette Trudsø

Foto  Signe Goldmann