Opskrift: Mette Blomsterbergs honninghjerter

Ingen jul uden honninghjerter!

Få Mette Blomsterbergs opskrift på julens hjerteformede kage her:

Det skal du bruge

Ca. 15 stk. 

Dej

  • 1 tsk potaske
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk honningkagekrydderi
  • 165 g hvedemel
  • 165 g honning

Sprøjteglasur

  • 100 g flormelis
  • Lidt pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du

Dej

  1. Rør potasken ud i æggeblommen.
  2. Bland honningkagekrydderi og hvedemel godt sammen.
  3. Ælt nu alle ingredienserne sammen til en ensartet dej på en røremaskine med dejkrog.
  4. Pak dejen i en plastpose og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time og gerne et par dage.
  5. Rul dejen ud i lidt ekstra mel i en tykkelse på ½ cm.
  6. Udstik dejen med en hjerteudstikker, der måler 7 cm på det bredeste sted.
  7. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hvile i 1 time.
  8. Forvarm ovnen til 180 grader. Bag honninghjerterne i ovnen i ca. 8-10 minutter (afhængig af ovnen). Lad dem derefter køle helt af på en bagerist.

Sprøjteglasur

  1. Sigt flormelissen og pisk den med lidt pasteuriseret æggehvide, til glasuren er kridhvid og luftig.
  2. Glasuren skal være så stiv, at den netop ikke flyder sammen, når man rører i den.
  3. Kom glasuren i et kornet (kræmmerhus af bagepapir) og klip et lille hul i spidsen.
  4. Dekorer nu honninghjerternemed gæsternes navne eller andet.

Tip:

Det er en god idé at øve sig lidt på et stykke bagepapir, inden man går igang med selve hjerterne. Honninghjerterne kan holde sig tildækket på køl i et par uger, men undlad at komme glasur på, hvis de ikke skal spises med det samme.

Opskriften er fra Mette Blomsterbergs kogebog, Blomsterbergs Jul.

 

Tekst  Mette Blomsterberg

Foto  Blomsterbergs Jul