Opskrift: Mette Blomsterbergs mandel-tranebær konfekt

Få opskriften på Mette Blomsterbergs lækre konfekt med mandel og tranebær.

Julebordet er ikke fuldendt, hvis ikke det er fyldt op med lækker og smagfuld konfekt. Derfor har vi hevet denne lækre opskrift frem fra arkivet, så du kan få glæde af Mette Blomsterbergs lækre konfekt med mandel og tranebær:

Se opskriften her:

Det skal du bruge

Opskrift til ca. 20 stk.

  • 60 g mandelsplitter
  • 40 g tørrede tranebær
  • 175 g lys chokolade 40 %
  • 20 små konfektforme i folie

Læs også: Bo Bülls smukke adventskrans

Sådan gør du

  1. Rist mandelsplitterne let i ovnen ved 190 grader i 4-5 minutter og lad dem køle af ved stuetemperatur. Hak imens tranebærrene groft (gem evt. nogle stykker til pynt).
  2. Temperer chokoladen: Hak chokoladen fint. Smelt halvdelen forsigtigt i en skål over et varmt vandbad (ikke kogende) til 48 grader. Kom den anden halvdel af den finthakkede chokolade op i en anden skål. Hæld halvdelen af den smeltede chokolade op i skålen med den finthakkede chokolade, så de to stille og roligt smelter sammen under omrøring. Tilføj mere og mere af den smeltede chokolade, hvis det er nødvendigt. Den nu temperede chokolades arbejdstemperatur er 31-33 grader. Overstiger man 34 grader, skal man temperere på ny.
  3. Bland straks den smeltede chokolade med de afkølede mandelsplitter og de hakkede tranebær og fyld blandingen i folieforme. Pynt evt. med de gemte tranebær. Stil de fyldte forme i køleskab i 10 minutter for at hærde den tempererede chokolade hurtigt.
  4. Opbevar dem herefter køligt, bedst ved 10-15 grader, i en tætsluttende beholder.

Læs også: Spiselige kokos-snemænd til julelandskabet

 

Tekst  Mette Blomsterberg

Foto  Mette Blomsterberg