Spiselige kokos-snemænd til julelandskabet

Jeg har lavet de spiselige kokos-snemænd sammen med mine to skønne drenge ud fra tanken om, at hvis man alligevel skal proppe sig med søde sager i julen, kan man lige så godt gå all in og gøre som i gamle dage – nemlig pynte træet med spiselige godter.

Opskrift på kokos-snemænd 6-8 stk.

Ingredienser

  • 200 g kokosmel
  • 175 g. flormelis
  • 2 æggehvider

Læs også: Den ægte Manneken Pis – bronzefiguren af en lille tissende dreng

Sådan gør du

  1. Lun det hele i en gryde, og rør det sammen til en fast masse.
  2. Form kugler i 2 størrelser til kroppe og hoveder.
  3. Bag de små kugler i ca. 10 minutter og de store et par minutter længere ved 175 grader på almindelig varme – ikke varmluft. Hold øje med dem, så de ikke bliver mørke – det er jo snemænd!

Køl kuglerne helt af, før du samler snemændene med glasur eller smeltet hvid chokolade og pynter dem.

Øjne, mund og knapper er lavet af smeltet mørk chokolade,

Næserne er lavet af orange fondant og sat fast med glasur. Du kan også prøve at lime dem på med chokolade.

Halstørklæderne er røde jordbærruller, som jeg købte i en bland-selv slikbutik.

TIP

Hvis du ikke kan få orange fondant, kan du bruge marcipan og orange frugtfarve eller et stykke af en laber lave.

Læs også: Tvivl om Black Friday

Gry og hendes drenge bager julekager

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen