Sprøde julesmåkager (ca 100 stk)

Ingredienser

150 g smør
1 dl. sukker
1 dl. brun farin
1 dl sirup lys eller mørk
1 dl. vand
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nelliker
1/2 tsk muskatnød
skal af 1 øko appelsin
2 tsk. natron
7-8 dl. hvedemel

Fremgangsmåde

Smelt smør, sukker og sirup i en gryde. Køles af til det er ca håndvarmt.
Bland mel, natron, alle krydderier og appelsinskal sammen.
Hæld sukkermassen ned i melblandingen, tilsæt vandet og saml dejen.
Ælt dejen blank og smidig på køkkenbordet. Lad derefter dejen hvile i min. et par timer, helst et døgn på køl. Husk at dække den med film.
Dejen tages ud et par timer før den skal bruges.
Del dejen i ca. 4 stykker og rul den ud på bordet drysset med lidt hvedemel. Stik dejen ud i de ønskede former.
Bages ved 180 grader i ca. 10 min.
Julesmåkagerne køles af og pyntes med glasur.

Læs også: Varm kakao med et juletwist

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Gry Sara Windelev