Timm Vladimirs tip til et stressfrit julemåltid

Timm Vladimirs bedste råd til at få en hyggelig og afslappet juleaften med tid til at nyde både maden og selskabet er at lære af restaurationsbranchen:

“Lav så meget som muligt i forvejen, så du kun skal tilberede det mest nødvendige på selve dagen. Ellers er du jo megatræt og ved at dø af stress, når folk kommer mener Timm.”

  • Snacks: “Skal der være snacks, så lav nogle, der ikke skal varmes op, lige inden folk kommer.”
  • Flæskestegen “Krydr den et par dage i forvejen og stil den i køleskabet med sværen fri, så den tørrer lidt ind – så er du også sikker på, at sværen bliver sprød”.
  • Anden: “Den kan sagtens steges af et par dage før juleaften, så den bare skal have en halv time på selve dagen.”
  • De brunede kartofler: “Kog dem to dage før, det sker der ikke noget ved! Så skal de bare lige vendes i karamel – det er man nødt til at gøre på dagen.”
  • Sovsen: “Lav den dage i forvejen – ja, du kan lave basen på sovsen allerede nu og fryse den ned. Så skal du bare tø den op dagen før og hælde noget andefedt i på dagen.”
  • Rødkålen: “Lav den tre-fire dage før.”
  • Risengrøden: “Den skal jo laves i forvejen.”

Læs også: Ekstra hygge juleaften med sæsonens fineste planter

Tekst  Mette Trudsø

Foto  Kristian Holm