Vi husker dem fra vores bedsteforældres vindueskarm ved juletid – de smukke og velduftende hyacinter i glas – nogle af dem med små fine hætter over selve planten, indtil de skulle til at blomstre.

Dengang var de i alle butikker og man kunne kende klar forskel, på de der var beregnede til dyrkning i haven og de der var velegnede til at blomstre i glas indendørs.

Måske er det bare mig, men de sidste 10 år har jeg haft svært ved at finde dem der er beregnede til glas indendørs og hver gang jeg har forsøgt mig med de ”almindelige” løg, bliver kun ca. 1/3 af dem til noget.

Mange af os har arvet flere forskellige flotte glas til formålet, men uden hyacintløg har de ikke været i brug, hvilket er rigtig ærgerligt.

Læs også: Vælg den rigtige og billigste juletræsfod til juletræet

Nemt tip til hyacinter i glas

Så fik jeg et tip af en veninde. Køb de almindelige hyacinter i potter, som butikkerne bugner af til jul – de fås til 5-7 kr og der er valg mellem mange forskellige farver.

Tag dem ud af potten og fjern jorden fra løget. Fyld vand i hyacintglasset, så det lige står under løgets bund, så finder rødderne selv ned til vandet.

Rødderne på hyacinter

Du kan med fordel stille hyacinten mørkt indtil rødderne når vandet – eller som min Farmor gjorde det – lave nogle små kræmmerhuse af fint papir og stille dem omvendt over løget indtil det har sat sine rødder.

Succesraten med denne metode er noget nær 100%.

Læs også: Påskeklokker