Forrige fredag blev der afholdt Nordic hotdog challenge på Nikolaj Plads i København. Da jeg ikke har været inde og se det de andre år, og lige nu har besøg af min veninde fra USA og hendes madelskende kæreste fra New Zealand, var det oplagt at gøre det i år.

Unknown-1

Vi kom 15 minutter før de åbnede og heldigvis for det, for køen blev hurtig så lang, at man ikke kunne se enden af den, og hotdogbilletterne blev desværre også udsolgt på ca. 20 minutter. Vi havde købt 4 billetter, så vi kunne smage alle 4 ægte gourmethotdogs, som var lavet på råvarer fra hele Norden – og så støttede vi en god sag på samme tid, win win!

Det var topkokke fra de nordiske lande, som dystede om den gyldne hotdog og den ærefulde titel som Nordens hotdogmester. Alle pengene fra salget gik ubeskåret til en velgørende organisation, som blev udpeget af vinderen af konkurrencen.

Unknown-2

Det var nogle af de dygtigste kokke fra Grønland, Island, Danmark og Norge, som kastede sig ud i disciplinen, hotdogfremstilling.

Der var på facebook inviteret 24.000 men 62.000 tilmeldte, så du kan måske regne ud, hvor mange mennesker der var mødt op, og at Nikolaj Plads desværre var alt for lille. Køerne skulle man have sortbælte, for at finde ud af.

Vi startede med den danske som var: Lammepølse, løg, puffet spæk, fermenteret broccoli, ramsløg i brioche brød.

Unknown-3

Den smagte godt, men nu er jeg også meget stor tilhænger af ramsløg. Hotdoggen var hurtig produceret, så køen var helt overskuelig.

Den næste vi prøvede var den Grønlandske: Hellefisk, kammuslinger, sortebær, tang og havvand.

Unknown-4

En rigtig fin idé til dem som ikke spiser kød, godt tænkt, dog manglede der noget der krassede lidt i næsen, den var næsten for fin i smagen for en hotdog, synes jeg.

De sidste to køer,var så lange at vi delte os op i 2. Især den Norske kø var meget lang, så jeg startede i den Islandske, og det kom jeg ikke til at fortryde, for det var, efter mine smagsløg, den bedste.

Læs også: Spinatsalat med jordskokker og hasselnødder

Islands bidrag: Braiserede oksekæber, rugbrødsbaseret brød, rødbede og æblesalat, skyr- og peberrodssauce, agurkevinaigrette.

Unknown-5

Hold da op for en mør, lækker , smagsfuld, sprød oplevelse – der var ligefrem fest i min mund, den vandt desværre ikke, øv.

Da vi endelig nåede frem til den Norske, blev vi klar over hvorfor køen var så lang, pølserne var meget tykke og skulle have dobbelt så lang tid, som hos de andre, hvilket resulterede i den lange kø, stress hos nordmændene og en pølse der var rå i midten. Det var synd, for den bid jeg tog, smagte nu ikke så tosset.

Norge: Okse- og rensdyrskalvepølse med urter fra kokkens egen have, surdejsbrød med granskud, tyttebærketchup, havtorn- og laurbærsennep, rabarber syltet med hindbærblade, friteret skvalderkål.

Unknown-6

Der var også en masse andre madtelte, vi stak hovedet ind i et, hvor de blandt andet havde grindehval. Det er nok ikke noget jeg nogensinde bliver fan af, det lugtede ihvertfald ikke som noget mine næsebor er vant til. Jeg er sikker på, at det er anderledes, hvis man er vokset op med det – min ellers fiskeelskende veninde, syntes heller ikke så godt om det.

Unknown

Og vinderen blev……………. ( trommehvirvel)………. DANMARK – stort tillykke med sejren, og en krammer for at stille op og ikke mindst, at donere de 30.000 til Kræftens bekæmpelse.

Unknown-7

Næste år håber jeg, at de lægger arrangementet i fælledparken og laver én lang kø, som går forbi boderne, så kan man spise sin hotdog i køen, og nå forbi dem alle.

Læs også: Sæsonens sprødeste og mest spændende hotdogs

grysgryder

Madbloggen GrysGryder

“Jeg er kok og fortæller om min madglæde og mad — og giver dig tips og tricks og opskrifter. Når jeg rejser bringer jeg mine madreportager på bloggen, jeg husker dig på årstidens frugter og grønt og fører dig ind i en verden, hvor køkkener dufter af hjemmebag, steg og frikadeller. Jeg laver også sjov slik.” Gry voksede op på Lolland, hvor hun var med, når dyrene blev slagtet, og hvor hun gik på jagt i naboernes frugthaver.