Bøger er altid velkomne under juletræet – det er en varig og personlig gave, som både kan overraske, give stof til eftertanke, opmuntre, inspirere og underholde. VoresVilla giver her vores bud på bøger, der kunne ligge under træet i år.

Hvid jul

1. hvid jul forside

Claus Dalby viser pynt og dekorationer i den lette og lyse nordiske stil. Et særkende er brugen af materialer fra haven og naturen i farveskalaer, der leder tanken hen på is og sne. Således er et gennemgående træk i årets pynt de hvide, grønne og blålige toner garneret med sort og gråt samt guld og sølv.

Forlaget Klematis 299,95 kr.

Byg bæredygtigt

10. Byg bæredygtigt stor

Byg Bæredygtigt er Signe Wennebergs personlige beretning om at bygge et helt igennem bæredygtigt sommerhus. I bogen giver Wenneberg alle sine bedste tips til at leve mere nøjsomt og bæredygtigt med genanvendelse, kompost, træfiberisolering, træ-dyvler, papirdampspærre, varmekilder, forsatsvinduer, genbrug og meget mere.

Lindhardt og Ringhof 299,95 kr.

Læs også: Ny trend: Så mange køber julegaverne brugt

Mit Grønne Køkken

3. mit grønne køkken

GIV DET GRØNNE HOVEDROLLEN… … sådan lyder opfordringen i denne inspirerende kogebog, der har fokus på, hvordan du let og lækkert får flere grøntsager på menuen i hverdagen. I bogen finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Forfatter til bogen er Ditte Ingemann.

Forlaget Gyldendal 299,95 kr.

Fine og farverige perleplader til jul

Fine & farverige PERLEPLADER - JUL

Alt, hvad der hører juletiden til, er fortolket inden for perlepladens ramme. Her er flade figurer til at hænge op, såsom engle, marcipangrise, honningkager, halmbuk, skøjter, mistelten, diverse ornamenter og ranker med flag – vælg mellem dannebrog og mange andre nationalflag. Bogen er som de tidligere i serien om perleplader skrevet af Lisbet Lücke Larsen.

Forlaget Klematis 100 kr.

Rock’n’Roll Kogebogen

rockandroll

De bedste rock’n’rollmadopskrifter fra guds eget land, USA. En helt unik og superinspirerende kogebog. Skrevet af Olsen, Den skaldede Kok og Morten Wittrock

Forlaget Muusmann 299,95 kr.

Drømmen om en lille økologisk æbleplantage

4. Drømme om en lille..

En beretning om at flytte på landet for at dyrke æbler. Biolog Jens H. Petersen fortæller gennem tekst og masser af billeder om at plante, dyrke, høste og sælge økologiske æbler – og også om at invitere naturen tilbage.

Forlaget Gyldendal 299.95 kr.

Læs også: 7 julegaveideer til ham der har det hele

Mad – Kunsten at spise godt og leve sundt

6. MAD

Bogen er en hyldest til god mad, fremstillet af de allerbedste råvarer. Den er skrevet af Anette Harbech Olesen, som byder indenfor til et inspirerende univers, fyldt med konkret viden om gode råvarer og opskrifter. Mad skal smage, mad skal nære og mad skal glæde er mantraet bag.

Forlaget Sophia Helse 199 kr.

Det er aldrig for sent

Ghita forside lille

En skøn og livsbekræftende bog, skrevet af Ghita Nørby og hendes gode ven Torben Thim. Ghitas rosenhave blev i 2013 raseret af stormen Bodil og Ghita måtte starte helt forfra med opbygning af en ny. Bogen er ligesom Ghitas roser både en meget personlig bog og handler ikke kun om at begynde forfra i haven, men på alle områder af livet

Lindhardt & Ringhof 299.95 kr

Timm Vladimir – små retter stor smag

7. Små retter stor smag forside

SMÅ RETTER, tapas, mezze, antipasti – kært barn har mange navne. Timm Vladimir henter især inspiration fra Mellemøsten og middelhavsområdet og kombinerer det med danske madtraditioner. Resultatet er et køkken, der tilbyder mange små retter med masser af smag

Lindhardt & Ringhof 249,95 kr.

Gaver fra haven

Gaver fra haven forside stor

Hjemmedyrkede gaver fra det grønne. Lav en gave fra din have. Dette er en bog fyldt med inspiration til projekter, hvor planter og andet fra din have kan bruges som gaver til dine kære. Om du vil forære noget spiseligt, noget pynteligt, et smukt produkt eller bare en simpel plante i en potte, kan du finde det her.

Forlaget Turbine 249,95 kr.

Den store bagedyst

9 Den store bagedyst

Bogen til alle, som kan lide at bage, og som vil prøve kræfter med opskrifterne fra DR’s populære tv-program Den store bagedyst. Bogen er fyldt med de allerbedste, flotteste og sjoveste opskrifter fra samtlige fire sæsoner.

Lindhardt & Ringhof 199,99 kr.

Læs også: På besøg i verdens mest berømte boghandel

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Claus Dalby, Gyldendal, Lindhardt & Ringhof, Forlaget Mussmann, Forlaget Sofia Helse, Turbine