Postbudet Einar genopstår hos Kay Bojesen

Gammel kending genopstår som postbudet Einar

Kay Bojesen er kendt for sit cirkus af charmerende trædyr, men den humørfyldte designer holdt også meget af sine medmennesker, som han ofte portrætterede i forskellige erhverv – fra bager til præst.

Med afsæt i de strunke gardere skabte Kay Bojesen i 1950’erne det pligtopfyldende postbud, der sætter en ære i at dele posten ud i regn og slud og nu får et velfortjent comeback på ruten. Dette efterår genopstår postbuddet nemlig under navnet Einar, der med sin fyldte taske og røde jakke sender en særlig hilsen til børnene på Danmarks fire julemærkehjem.

Einar forhandles nemlig udelukkende hos Kop & Kande i hele 2017, og dermed støtter Rosendahl Design Group igen i år op om kædens indsamling til Julemærkefonden.

Læs også: Cool bord og bænk af genbrugstræ

Legetøj eller designgadgets?

Det diskuteres tit, om Kay Bojesens træfigurer er legetøj eller designgadgets. Uanset udfaldet er en ting sikker – børnene stod Kay Bojesens hjerte nær, og gennem sin lange karriere skabte han adskillige brugsdesign, der understøttede barnets leg og læring efter tidens moderne, pædagogiske principper.

Kay Bojesen troede på det legende i mennesket og på barnets frie fantasi – og når Kay Bojesen Denmark dette efterår relancerer det karismatiske postbud Einar, er det nemt for børn i alle aldre at forestille sig juleposten leveret med ekstra høj designfaktor. Med funklende rød frakke, kasket og trendy skråtaske er Einar nemlig skabt til at blive december måneds must have: Både i boligen, hvor han holder årets støt voksende stak af julekort i hånden samt naturligvis under træet, hvor Einar er den oplagte gave til alle designelskere og trofaste Kay Bojesen- fans.

Læs også: Nyt legetøjsmærke kombinerer leg og klassisk design

Postbud på nye, velgørende veje

Selv ærværdige erhverv som postbudets må dog være forandringsparate – ikke mindst i en digital tidsalder, hvor antallet af breve har oplevet et drastisk fald, der kan mærkes. Både på mængden af post i tasken til uddeling og på salget af årets Julemærke, der ud over at være en stemningsfuld hyggespreder på kuverten også tjener et højere og vigtigere formål:

Nemlig at støtte driften af landets Julemærkehjem, der siden 1904 har hjulpet danske børn til et sundere og gladere liv.

Med åbningen af det femte Julemærkehjem til november 2017 vil flere end 900 børn i Danmark hvert år få et pusterum og en social oplevelse, og med det svigtende julemærkesalg i dag er der større behov for donationer og sponsorater end nogensinde før.

Læs også: Inspiration fra designmessen Formland

Grundlæggeren var postbud

Det fik i 2012 isenkræmmerkæden Kop & Kande til at starte en velgørenhedskampagne til støtte for Julemærkefonden – en kampagne, som Rosendahl Design Group sidste år bidrog til ved at sikre Kop & Kande eneforhandling og en del af overskuddet fra salget af Kay Bojesens Spurvepar. I samarbejde med Kop & Kandes øvrige partnere var Rosendahl Design Group med til at sikre Julemærkefonden mere end 850.000 kr., og den store succes gentages i år med introduktionen og eneforhandlingen af Kay Bojesens originale postbud, der til lejligheden er opkaldt efter den navnkundige postmester Einar Holbøll, der grundlagde Julemærkehjemmene i Danmark.

Med sine mobile arme og ben er Einar et dynamisk design, der også tidligere har taget aktiv del i danskernes liv. I 1967 fejrede København sit 800-års jubilæum ved at opsætte langborde hele vejen ned langs Strøget med de farverige postmænd som pynt – og med 2017-relanceringen af postbuddet Einar er forventningen, at symbolikken bag Kay Bojesens designikoner nu vil komme udsatte børn til gode, præcis som det ville have været i den elskelige designers ånd.

Einar Postbud (H: 19 cm) i håndmalet bøgetræ med taske koster 599,95 kr. (vejl.)
Nyheden findes i handlen fra primo september som en eneforhandling hos Kop & Kande i 2017.

Læs også: En møbelsnedker og hans glæde ved at skabe