Bliv ekspert i grøn madlavning med ny kogebog

Nu udkommer en ny kogebog til det grønne køkken, der indeholder en verden af velsmagende grøntsagsretter. Forfatterne bag bogen er to mesterkokke, der vil motivere os til at spise meget mere af det grønne – ikke kun fordi det er sundt, men også fordi det smager godt.

Mange har lyst til at spise grønnere og sundere mad. Og vi ved jo efterhånden allesammen, at det er godt for miljøet at spise mindre kød. Men hvordan får man så spist flere grøntsager? Det forsøger den nye kogebog, Grøntsagskogebogen, at give os svaret på.

Alt for ofte nøjes vi med at komme broccolien eller ærterne i kogende vand med lidt salt, efter vi har brugt al vores tid på måltidets øvrige ingredienser. Men hvis vi vil lave flere lækre grøntsagsretter, gælder det om at give alt det grønne masser af opmærksomhed – i hvert fald hvis man spørger bogens forfattere.

Giv grøntsagerne opmærksomhed

Ifølge de to norske mesterkokke Tom Victor Gausdal og Stian Floer er hemmeligheden bag gode grøntsagsretter nemlig, at give grøntsagerne den samme opmærksomhed, som vi vil give bøffen eller fisken. Hvorfor ikke vende broccolien i en spicy sauce eller stege den med krydderier og olie? Eller hvad med at servere rå artiskokker som en luksuriøs carpaccio med parmesan, citron og den bedste olivenolie, der fås?

Læs også: Risotto trin for trin

Mere end 400 opskrifter

Med smukke billeder og mere end 400 spændende opskrifter viser kogebogen, at grøntsager er noget af det nemmeste, mest varierede og inspirerende, vi kan tilberede og servere. Uanset om du er grøn i det vegetariske køkken, eller allerede kender grøntsagernes forskellige kvaliteter til fulde, kan den nye kogebog være et nyttigt værktøj til at få flere grøntsager i måltiderne – og ikke kun fordi det er sundt, men også fordi det smager godt.

Med et omfattende grøntssagsleksikon og introduktioner til simple grundopskrifter og grøntsagernes sæsoner, gør den nye kogebog op med vores kedelige måde at tænke grøntsager ind i madlavningen på. 

Udkommer den 23. maj

Grøntsagskogebogen vandt prisen som Årets norske kogebog i 2018. Bogen udkommer i Danmark den 23. maj 2019 hos forlaget Strandberg Publishing A/S og koster 300 kroner.

Læs også: Blå snerler i krukker

Tekst  Nanna Danborg-Aamand

Foto  Lars Petter Pettersen