Krydderurterne kan bruges friske i både kød- og fiskeretter, som dem Jamie Lee fra Fiskebaren har kokkereret til denne omgang af Grys Gryder. Her laver han dampede blåmuslinger sammen med Gry.

_T3Q4672

Ingredienser:

1 kg blåmuslinger fra fiskehandleren

2 dl eddike til rensning

2 finthakkede skalotteløg

2 spsk olivenolie

6-8 fed knuste hvidløg

1 l god engelsk cider (man kan ikke bruge dansk, da den er for sød. Brug ellers en god hvidvin)

1 stor kartoffel i små tern

½ knoldselleri, skrællet og i 1 cm terninger

2 dl fløde

1 bdt løvstikke, finthakket

1 bdt persille, finthakket

1 bdt estragon, finthakket

3 forårsløg, tyndskåret i ringe

Skal og saft fra 1 økologisk citron

Fremgangsmåde:

Skrub muslingerne godt med en stiv børste eller en kniv for at fjerne eventuelle gevækster på muslingen. Træk ranker eller “skæg” fra siderne af skallerne. Tjek at muslingerne er lukkede. Giv dem, der ikke er helt lukkede, et blidt slag, og se, om de lukker sig. Kassér de muslinger, der er åbne eller gået i stykker.

Læg alle muslingerne i vand, og skyl dem godt igennem. Tilsæt lidt eddike tredje gang, du skyller igennem. Det renser muslingerne, så du får en renere smag.

Tilsæt skalotteløg i en varm gryde med en smule olivenolie, og steg det i 30 sekunder uden at det tager farve.

Tilsæt hvidløg og muslinger.

Hæld cider eller hvidvin over.

Læg hurtigt låget på, så dampen ikke forsvinder.

Tag låget af efter ca. 6 min. og hæld al saft fra muslingerne over i en anden gryde.

Tilføj kartoffel og selleri, bring det i kog og rør fløden i.

Tilsæt alle krydderurterne og forårsløg og lad det simre til kartoffel og selleri er møre.

Smag til med citronsaft og pynt med citronskal.

Læg alle de åbne muslinger i en skål, og hæld saucen over.

Læs også: Gravad entrecôte

Tekst  Jamie Lee, Fiskebaren

Foto  Line Falck Christensen