Færøsk mad og en lokalkulinarisk oplevelse

Det var svært at finde færøsk mad, men en middag i et privat hjem var en stor oplevelse

På Færøerne er der mange gode oplevelsesmuligheder for hele familien, og selvom det kan være svært at finde en god restaurant, så er alternativet, en hjemmerestaurant, et super alternativ.

Læs også: En funktionel reol til værkstedet: Dunk-reolen

 

Hjemme hos Elin D Næss og få færøsk mad

Kongabrekkan 13. Et hyggeligt hvidt træhus ved siden af skolen i Tvøroyri på den sydligste ø på Færøerne, Suderoy. Her bor Elin D. Næss med sin familie og ved siden af sit job på Smyril færgen mellem Suderoy og Torshavn, er hun en aldeles fremragende kok. Med en far og bror der var bagere, har hun også et fremragende blik for velsmagende desserter.

Det er svært at finde en god lokal restaurant på Suderoy og derfor er Elin D. Næss et godt alternativ. Hos hende kan man for cirka 500 kroner per person, deltage i en såkaldt heimablidni, der er et par timers lokalkulinarisk oplevelse i et privat færøsk hjem.

Det er ikke længe siden hun sammen med familien er flyttet til Tværoy. I mange år har de boet i mandens barndomshjem i den hyggelige by Hvalba på den nordlige del af øen. Her var vinteren dog en stor mundfuld, også for stor, for blæsten, kulden og månederne fanget af vinter kan tage pusten fra de fleste, også for Suderoy fødte færinger.

Færøsk fiskesuppe med chili

Menuen

Vores måltid med færøsk mad bestod af karrygul fiskesuppe med et strejf af chili, rød peberfrugt, løg og selleri er første ret. Smagfuldt akkompagneret af hjemmebagt brød og så en Slupp luksusøl fra Föroya Björ.

Malthe er ellevild og næste ret kommer ind bestående af tyktskåret lammerullepølse, torsk vendt i æg, tørret fisk og pænt skårne stykker tørret grindekød. Altsammen akkompagneret af skiveskårne kartofler. Til dessert en mørk te og en skål velsmagende hjemmelavede makroner med flydende rabarber og syrnet kærnemælk.

Udover to timers lækker hjemmelavet middag, var aftenen en fabelagtig mulighed, for at få et indblik i en lokal families drømme, muligheder og håb for fremtiden.

Læs også: Hvad fejler min hortensia?

Malthe får færøsk mad

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk