Nyt legetøj er altid spændende, også til grill. Og nu da grillsæsonen i haven er begyndt, er der rig lejlighed til at afsøge markedet for udstyr og redskaber, som kan gøre madlavningen på grill både lettere og sjovere.

“En god kødtang, en paletkniv og en solid stegegaffel. Det grilludstyr bør man i hvert fald have for at gøre arbejdet lettere for sig selv og få det bedste resultat”, lyder det fra Grillmesteren.dk alias slagter og grillkok Martin Belli Jørgensen, der har gjort det til sit speciale at lave grillmad til selskaber med flere hundrede gæster.

Men lige så sjovt det er at grille, hvad enten middagen er til få eller flere hundrede gæster, lige så kedelig er den efterfølgende rengøring. Derfor kan det være en lettelse at investere i en rengøringsrobot, der klarer rengøringen. “Det er som regel manden i familien, der står for grillmaden, og han vil nok altid være interesseret i nyt, spændende legetøj.

Og da det er og bliver et helvede at gøre en grill ren, især hvis der har været sukker i barbequemarinaden, vil der være en del fastbrændt at fjerne”. Ud over at vælge en automatisk rengøringsrobot, så forstår Martin Belli Jørgensen også godt, at stadig flere supplerer arbejdet ved grillen med startere, boostere og andre gadgets.

Selv er han i øjeblikket fristet af et nyt og spændende røgemodul. “Grill interesserer mænd, og når jeg er ude og grille til et arrangement, kommer der altid nogen hen og suger til sig. Alle danskere – og især mænd – har en mening om at grille, og halvdelen griller på gasgrill. Det er jeg også selv gået over til, da det er en fordel at kunne regulere og udnytte varmen efter behov. Og det er næsten umuligt med en traditionel grill”, forklarer grillkok Martin Belli Jørgensen.

Læs også: Grøntsager og hvidløgsbrød på grill

Grill og grej

Selvom gasgrill og elektriske grill har gjort det både lettere og hurtigere at grille, så findes der et hav af både finurlige og praktiske redskaber, der kan gøre grilllivet endnu sjovere for den gadget-glade kok. Læs om nogle af redskaberne her.

Grillrobot gør rent af sig selv

Nu er der hjælp at hente, hvis du elsker at grille men hader at gøre grillen ren. En såkaldt grillbot kan nemlig rengøre grillristen efter brug, så fastgroede stegerester fra kød, fisk og grøntsager forsvinder, uden at du behøver røre en finger. Start bare den sorte eller røde robot, hvorefter den kører rundt på din grill, indtil den igen er som ny og klar til brug næste gang. Grillrobotten sælges blandt andet hos roboteksperten.dk

Grillbot-GBU101_red-on_grill-clean_tools-001a (1)[1]

Sprøjt marinaden ind i kødet

Kitchpro marinadesprøjte af rustfri stål ligner et drabeligt torturinstrument, men er et praktisk hjælpemiddel til grillmad, der skal have ekstra smag. Sprøjten fyldes med marinade, som nu kan sprøjtes direkte ind i kødet. Marinade-injektoren rummer seks deciliter væske. To nåle medfølger til henholdsvis siet og usiet marinade. Kitchpros samlede længde er 35,5 cm, og den fås hos www.coolstuff.dk.

16394_KitchPro-Marinadesprojte

Ikke flere snitsår

Med den skæresikre handske slipper du for at få studset fingrene, når du arbejder ved din grill. Handsken er fremstillet af en særlig blanding af plast, nylon og glasfiber, som beskytter mod skære- og rivesår på hænder og fingre. Handsken, der passer til alle størrelser (og venstrehåndede), er robust og fleksibel og kan vaskes i maskine. Kan købes hos www.coolstuff.dk

13950_Skaresikker-kokkenhandske

Rist brødet på din grill

Når grillen alligevel er i gang, kan skiver af brød eller flute lige så godt ristes med. Det kan ske med en særlig brødrister, som placeres oven på den tændte grill med plads til flere brød på én gang. Risteren forhandles hos www.grillworld.dk.

brødrister

Vend din fisk i en klemme

En hel fisk af egen fangst eller en fra fiskehandleren kan klemmes sikkert ind i fiskeholderen fra Landmann. Fiskevenderen kan lægges på grillen uden risiko for, at fisken smuldrer, og at kødet falder ned mellem grillens lameller. Forhandles hos www.grillworld.dk.

fiskevender

Tjek stegningen via din mobil

Er du træt af at spise kød, som er sort udenpå og råt indeni? Det nye iGrill Mini stegetermometer kobles til din mobiltelefon med Bluetooth. Via en app kan du indtaste måletemperatur, se kødets aktuelle temperatur og en lille graf, der viser, om temperaturen er steget eller faldet. Appen fortæller også, hvilken måletemperatur, du skal indtaste afhængig af, hvilken slags kød, du tilbereder, og hvordan du vil have det stegt. IGrill Mini fastgøres til grillen med en magnet. Forhandles hos www.coolstuff.dk

Grilltang med lys og termometer

Mingle hedder grilltangen med indbygget lommelygte og termometer fra www.coolstuff.dk. Termometret stikkes i kødet, når du tager fat i det med tangen. På håndtagets display vises temperaturen og sammenlignes med måltemperaturen, som indstilles enten ved at vælge én ud af de syv forudindstillede kødtyper eller ved selv at indtaste den.

Mingle grilltang

Gør kullene klar på otte minutter

BBQ Jet Air Booster hedder hurtigstarteren til dine grillkul. Den gør grillen klar på kun otte minutter og er for alle, som sværger til ægte grillsmag men ikke har tid til at vente på, at briketterne bliver klar til brug. Dine briketter bliver parate på samme tid, som det tager at starte en gasgrill. Sikkerhedslåget bruges som platform til den varme grillstarter, og du undgår varmeskjolder på terrassen og afsveden græsplæne. Boosteren fra www.schur-consumer.com forhandles af byggemarkeder og større dagligvarebutikker.

bbq jet

Naturen nedbryder den brugte grill

Hvert år køber danskerne halvanden million engangsgrill. Som alternativ til de traditionelle modeller tilbyder www.coolstuff.dk en økologisk engangsgrill, som bliver varm på ingen tid, holder en høj varme under hele skov- eller strandturen og kan efterlades i naturen bagefter. Eco-grillen er fremstillet af rød-eg, der vejer 1,8 kg og tændes uden tændvæske. Opvarmes på 15-20 minutter og holder i 2,5 time.

Eco engangsgrill

Grillbakken holder på grøntsagerne

Den praktiske grøntsagskurv giver dig mulighed for at lave alle mulige slags grøntsagstilbehør, kartofler m.m. og have hold på dem, så de ikke falder ned i kullene. Prøv for eksempel fyldte tomater, asparges omrullet med bacon og så videre. Den store grillbakke til grøntsager kan købes hos www.webergrill.dk.

Læs også: GODT GREJ til hus og have

Artikelnummer(n):

Tekst  Mette Andersen

Foto  coolstuff.dk, grillworld.dk, roboteksperten.dk, schur-consumer.com, webergrill.dk