Hurtigt grydebrød på kuglegrill

Ingredienser

• 3 dl vand

• 10 g gær

• 150 g fuldkornshvedemel

• 250 g almindelig hvedemel

• 1 tsk salt

• Evt. 1 stængel frisk rosmarin

Læs også: Grill og grej

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet, kom melet i og rør det godt igennem i min. 5 minutter gerne på en røremaskine eller med en håndmixer. Kom saltet i og rør yderligere 2 minutter.

Smør en 3 liters jerngryde med olie og hæld dejen i. Lad den hæve i 45 minutter.

Tænd op for grillen.

Bagning af grydebrød

Når dine kul er klar, lægger du dem langs kanten af grillen hele vejen rundt. Stil nu gryden i midten, så den kun får indirekte varme.

Grillen skal gerne ligge på ca. 210 grader, når du sætter brødet ned.

Læg låg på grillen og lad den passe sig selv i ca. 1 time.

Vend brødet ud på en rist og bank i bunden af brødet. Det skal lyde hult. Giv det evt. 5 minutter mere når det er taget ud af gryden.

Brødet smager noget anderledes hvis du laver det på en gasgrill. Jeg har ikke termometer på min kuglegrill.

Jeg fyldte min grillstarter op. Da mine kul var klar, grillede jeg noget kød først og kom så brødet ned og lukkede grillen. Brødet bager langsomt færdigt på eftervarmen.

Læs også: Hotte hotdogs med feminint twist

Tekst  Gry Sara Windelev

Foto  Line Falck Christensen